Δημοτικές εκλογές στην Αλβανία: Μποϊκοτάζ από την αντιπολίτευση

Μέσα σε κλίμα πόλωσης, με εμπρησμούς εκλογικών τμημάτων και συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία, η Αλβανία οδεύει στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής παρά το μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης και τη νέα απόπειρα του Προέδρου Μέτα να αναβάλει την εκλογική διαδικασία για το φθινόπωρο.

Οπαδοί της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν σε εκλογικά τμήματα στο Μπουσάτι και στην πόλη Βάου Ντέγες, ενώ επιχείρησαν να εμποδίσουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο Ελμπασάν και στο Φίερι. Τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια. Στη Σκόδρα, προπύργιο του Δημοκρατικού Κόμματος, οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν ότι παραμένουν αποκλεισμένες όλες οι εκλογικές υποδομές.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα επέμεινε ότι οι κάλπες θα στηθούν κανονικά την Κυριακή και απέρριψε το διάταγμα του Προέδρου Ιλίρ Μέτα, που όρισε ως νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών τη 13η Οκτωβρίου. Εντείνοντας το αδιέξοδο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα δήλωσε ότι αδιαπραγμάτευτος όρος για τη διεξαγωγή εκλογών είναι η παραίτηση του πρωθυπουργού Ράμα, τον οποίον κατηγορεί για εκλογική νοθεία και σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Νέα