Δημοσθένης Δεσποτίδης: Ο 14χρονος μαθητής που έχει αποσπάσει παγκόσμια διάκριση θέλει να γίνει διπλωμάτης

Το περασμένο Σάββατο παρουσίασε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Ψάχνοντας τα βήματά μου» στο Σύλλογο των Αθηναίων στην Πλάκα, ο 14χρονος μαθητής και ποιητής Δημοσθένης Δεσποτίδης.

Ο 14χρονος πολυάσχολος -όπως οι περισσότεροι μαθητές- δεν είχε ποτέ αρκετό χρόνο για να γράφει τόσο όσο θα ήθελε και όταν λόγω καραντίνας βρέθηκε με άφθονο χρόνο στη διάθεσή του, τον αξιοποίησε γράφοντας την πρώτη του ποιητική συλλογή.

Η παγκόσμια διάκρισή του το καλοκαίρι του 2020 – δέχτηκε τότε συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου- όπως και κάθε βράβευση, αντιπροσωπεύουν για τον ίδιο την αναγνώριση σκληρής και επίπονης δουλειάς και εκτιμά ότι «πρέπει καθημερινά να προσπαθούμε για το καλύτερο και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, δηλαδή να βελτιωνόμαστε σε οτιδήποτε κάνουμε. Η αναγνώριση και η βράβευση είναι σημαντική. Όμως αυτή πρέπει να αποτελεί το εφαλτήριο για νέους στόχους και νέες κατακτήσεις».

«Ένιωσα και περηφάνεια με τη βράβευσή μου, γιατί διακρίθηκε η χώρα μου σε όλο τον κόσμο» είπε ανάμεσα στα άλλα, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Ο δικός του στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι να κατευθυνθεί προς τις θεωρητικές σπουδές, ενώ τον γοητεύει ιδιαίτερα ο διπλωματικός κλάδος και θα έβλεπε τον εαυτό του σε δέκα χρόνια διπλωμάτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα