Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Η πρόταση Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο επηρεάζει αρνητικά τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους

Ο επικείμενος διορισμός της Έιμι Κονει Μπάρετ στη θέση της Ρουθ Μπειντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μπορεί να έχει κινητοποιήσει θετικά τους συντηρητικούς υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει το ίδιο αντίκτυπο στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης Reuters/Ipsos, οι απόψεις της Μπάρετ σε ζητήματα όπως είναι οι αμβλώσεις, η υγειονομική περίθαλψη, επηρεάζουν αρνητικά τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους κάτι που είναι πιθανό να λειτουργήσει εναντίον του προέδρου στις εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης Reuters/Ipsos.

Οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι φέρονται πιο κοντά στις απόψεις των Δημοκρατικών, τασσόμενοι υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση και του προγράμματος υγειονομικής περίθαλψης Obamacare (Affordable Care Act, ACA), δύο καυτά θέματα στα οποία η Έιμι Κονει Μπάρετ είναι αντίθετη με τις απόψεις τους.

Μεταξύ των αναποφάσιστων και των ανεξάρτητων ψηφοφόρων, εκείνοι που επιθυμούν οι αμβλώσεις να παραμείνουν νόμιμες ξεπερνούν με σχέση 2 προς 1 όσους τάσσονται κατά του δικαιώματος στην άμβλωση, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία έδειξε επίσης ότι το 56% των «γυναικών των προαστίων» των μεγάλων αμερικανικών πόλεων, μία ομάδα ψηφοφόρων με την οποία φλερτάρει ο Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζουν το δικαίωμα στην άμβλωση.

Η έρευνα Reuters/Ipsos έδειξε επίσης ότι το πρόγραμμα Obamacare, το οποίο ο Τραμπ δεσμεύθηκε να αποξηλώσει, υποστηρίζεται από 6 στους 10 ανεξάρτητους και αναποφάσιστους ψηφοφόρους που έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους. Είναι επίσης σχετικά δημοφιλές και μεταξύ ομάδων στην υποστήριξη των οποίων ποντάρει συνήθως ο Τραμπ, όπως λευκοί χωρίς πανεπιστημιακή εκπαίδευση, το ήμισυ των οποίων υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα υγειονομικής κάλυψης πρέπει να διατηρηθεί.

Το πρόγραμμα Obamacare βρίσκεται στην ατζέντα της 10ης Νοεμβρίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μία εβδομάδα μετά τις εκλογές. Η κυβέρνηση Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας θέλουν να καταργήσουν τον νόμο, κάτι που αν τελικά πραγματοποιηθεί, περισσότερα από 20 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν την υγειονομική τους ασφάλιση και εκατομμύρια ακόμη θα έχουν μειωμένη κάλυψη.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση Reuters/Ipsos, η πλειοψηφία των ανεξάρτητων και των αναποφάσιστων ψηφοφόρων προτιμούν η αντικατάσταση της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο για καθυστερήσει για να γίνει από τον νικητή των προεδρικών εκλογών.

Μία άλλη δεξαμενή ψήφων είναι οι ψηφοφόροι σε πολιτείες όπως το Μίσιγκαν, η Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν, που υποστήριξαν το 2012 τον Μπαράκ Ομπάμα και στην συνέχεια στράφηκαν προς τον Τραμπ τέσσερα χρόνια αργότερα.

Περί το 25% των ψηφοφόρων αυτών σε ορισμένες πολιτείες υποστηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση, σύμφωνα με στοιχεία του Cook Report.

Πολλοί από αυτούς τους ψηφοφόρους Ομπάμα/Τραμπ στις μεσοδυτικές πολιτείες τείνουν προς τον Τραμπ σε θέματα εμπορίου και μετανάστευσης, αλλά παραμένουν υποστηρικτές του δικαιώματος στην άμβλωση και τάσσονται κατά της ανάκλησης του Obamacare, γεγονός που δημιουργεί μία ευκαιρία στους Δημοκρατικούς να επενδύσουν με το κατάλληλο μήνυμα στην δεξαμενή αυτή ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα