Δημοσκόπηση Pulse: Θετικά βλέπουν οι πολίτες τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ποια η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες της απαντήσεις η ΝΔ συγκεντρώνει 38% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή διαφορά 12,5%. Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ με 6,5% και ακολουθούν με 5% το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση με 4,5%. Στο 3% καταγράφεται το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα ο πρώτο συγκεντρώνει 44% και ο δεύτερος 26%.

Νίκη ΝΔ «βλέπουν» οι πολίτες

Στην παράσταση νίκης οι πολίτες «βλέπουν» επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας σε ποσοστό 66% έναντι 19% που βλέπει νίκη ΣΥΡΙΖΑ.

Πως κρίνουν οι πολίτες της επιλογή Σακελλαροπούλου

Σε ό,τι αφορά στην επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα το 58% την αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι 31% που την αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Ανησυχούν για τις τουρκικές προκλήσεις

Στο μέτωπο των Εθνικών Θεμάτων οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι και ιδιαίτερα από τις προκλήσεις της Τουρκίας. Σε ερώτηση «πόσο σας ανησυχούν οι πρόσφατες εξελίξεις, οι δηλώσεις και οι προκλήσεις από την Τουρκία» το 62% απαντά Πολύ και Αρκετά (35% και 27% αντίστοιχα) έναντι 16% που απαντά Λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου (8% και 8% αντίστοιχα).

Κεφάλαιο Ελληνοτουρκικά: Πώς βλέπουν οι πολίτες τη στάση των συμμάχων

Στο κομμάτι των Ελληνοτουρκικών ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των πολιτών για τη στάση των συμμάχων της χώρας μας έναντι των γειτόνων.

Σε σχέση με τη στάση της Γερμανίας το 10% των ερωτηθέντων την αξιολογεί Σίγουρα θετικά και Μάλλον θετικά ενώ το 76% την αξιολογεί Σίγουρα και μάλλον αρνητικά.

Σε σχέση με τη στάση της Γαλλία το 67% αξιολογεί θετικά τη στάση της και το 18% αρνητικά.

Σε σχέση με τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών  το 31% την αξιολογεί θετικά και το 55 αρνητικά ενώ τέλος για τη στάση της ΕΕ θετικά εκφράζεται το 23% και 64% αρνητικά.

Προσφυγικό

Στο μέτωπο του προσφυγικού οι πολίτες κλήθηκαν να σχολιάσουν τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Το 49% εκτιμά πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση έναντι 39% που απαντά σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση σε μορφή PDF

Σχετικά Νέα