

Το φως της δημοσιότητας είδε το απόγευμα της Πέμπτης μια νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, σχετικά με την πορεία της κυβέρνησης τις πρώτες 100 μέρες της, αλλά και τη διαφορά που έχουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικότερα, η πρόθεση ψήφου κυμαίνεται ως 38,5% για τη ΝΔ, 25% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 6% για το ΚΙΝΑΛ, 5% για το ΚΚΕ, 4% για το ΜέΡΑ25 και 3,5% για την Ελληνική Λύση.
Στον δείκτη «κατεύθυνσης των πραγμάτων» το 61% των ερωτώμενων συνολικά πιστεύει ότι τα πράγματα, το τελευταίο εξάμηνο, πάνε ή μάλλον πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 31% συνολικά πιστεύει ότι πάνε σε λάθος κατεύθυνση. Ειδικότερα, το 20% πιστεύει ότι τα πράγματα οδεύουν σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (έναντι 23% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), το 41% μάλλον σε σωστή (σταθερό), το 18% μάλλον σε λάθος (έναντι 17%), ενώ το 13% πιστεύει ότι τα πράγματα πηγαίνουν σίγουρα σε λάθος κατεύθυνση (έναντι 12%). 8% των ερωτώμενων δηλώνουν δεν ξέρω/ δεν απαντώ.
Την ίδια ώρα οι πολίτες σε απάντηση για την οικονομική τους κατάσταση μοιράστηκαν ως εξής: 46% μέτρια, 13% άνετη και 35% δύσκολα και πολύ δύσκολα.
Η συντριπτική πλειοψηφία, επίσης, δείχνει ότι θέλει να «περάσει» η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση για την ψήφο των Ελλήνων του το 52% λέει «σίγουρα ναι», το 21% «μάλλον ναι», το 9% «μάλλον όχι» και το 10% «σίγουρα όχι».
Στην ερώτηση «σε ποιον τομέα τα πήγε καλύτερα η κυβέρνηση στις 100 πρώτες ημέρες» οι ερωτηθέντες απάντησαν:
-Φορολογικά: 30%
-Ασφάλεια: 10%
-Επενδύσεις: 8%
-Μεταναστευτικό: 1%
-Άλλη απάντηση: 3%
-Όλα το ίδιο: 7%
-Κανέναν: 20%
-ΔΓ/ΔΑ: 21%
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:
Σχετικά Νέα
Λ.Μενδώνη: Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη
«Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο αφήγημα, που να στηρίζεται και στον Πολιτισμό, ως βασικό.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το πόρισμα Καρώνη αποδεικνύει ότι οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δεν έχουν όριο
«Αντιεπιστημονικά» και «ατεκμηρίωτα» χαρακτήρισε τα συμπεράσματα του πορίσματος του καθηγητή του ΕΜΠ Δ. Καρώνη.
Κ. Μητσοτάκης για το πόρισμα Καρώνη του ΕΜΠ για Τέμπη: Αποδεικνύεται ότι τελικά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια – Τον τελικό λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη
Αποδεικνύεται ότι τελικά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, είπε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς κατά τη.
Μ. Συρεγγέλα: Τελικά είδαμε πως δεν υπήρξε συγκάλυψη, αλλά εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών
“Στους γονείς των μηχανοδηγών, που όχι μόνο έχασαν τα παιδιά τους, αλλά άκουγαν και.