

Η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για τον «Ελεύθερο Τύπο» διατηρεί ένα μεγάλο προβάδισμα σχεδόν 20 μονάδων στην πρόθεση ψήφου (32,1% έναντι 12,1% του δεύτερου ΠΑΣΟΚ).
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην τρίτη θέση συγκεντρώνοντας ποσοστό 10,4%, ενώ η δημοφιλία του Στέφανου Κασσελάκη είναι ακόμα πιο χαμηλά στο 10%.
Στο 21,7% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,1%, το ΠΑΣΟΚ είναι στο 12,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 10,4% και ακολουθούν το ΚΚΕ (8,5%), η Ελληνική Λύση (4,9%), οι Σπαρτιάτες (3,0%), η Πλεύση Ελευθερίας (2,7%), η Νίκη (2,6%), ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι το ΜέΡΑ25 έχει μεγαλύτερο ποσοστό (2,3%) από τη Νέα Αριστερά (1,8%).
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η Ν.Δ. συγκεντρώνει 38,7%, το ΠΑΣΟΚ 14,7% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 12,6% και το ενισχυμένο ΚΚΕ στο 10,3%. Η Ελληνική Λύση 5,9%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,2%, η Νίκη 3,1%, το ΜεΡΑ25 2,8% ενώ η Νέα Αριστερά δεν φαίνεται να πείθει στα πρώτα της βήματα λαμβάνοντας 2,2%.
Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι ενώ η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στο 38% έναντι 24% του δεύτερου Δημήτρη Κουτσούμπα, το ποσοστό του Στέφανου Κασσελάκη είναι μόλις 10%, χαμηλότερα δηλαδή και από την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερώτημα προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα το 40% απαντά προς τη σωστή ενώ το 54% προς τη λανθασμένη. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του έργου της κυβέρνησης το 38% δηλώνει αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο ενώ στο αντίστοιχο ερώτημα για την αξιολόγηση της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό ικανοποίησης είναι μόλις 8%.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο τον αποχαιρετούν
Η είδηση του θανάτου του Πάπα Φραγκίσκου σκόρπισε παγκόσμια θλίψη και συγκίνηση. Από την.
SOS για τη Σαντορίνη: Τα υποθαλάσσια ηφαίστεια είναι ικανά για μεγάλες εκρήξεις
Μπορεί οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις οι οποίες για μήνες ταρακούνησαν τις νοτιοανατολικές Κυκλάδες, με.
Πώς θα κυμανθεί το επόμενο διάστημα η τιμή των καυσίμων
Ο Γιώργος Ασμάτογλου, πρώην πρόεδρος πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων μίλησε στο Open και εξήγησε.
Scope Ratings: Τρία σενάρια για την εξέλιξη της επιθετικής εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ
Τρία σενάρια για την πορεία και τον αντίκτυπο της «ανορθόδοξης», όπως τη χαρακτηρίζει, εμπορικής.