Δημοσκόπηση Marc: Τρίτο κόμμα πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ

Την τρίτη θέση στην εκτίμηση ψήφου καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ακόμη μια δημοσκόπηση, την τρίτη κατά σειρά, με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να προηγούνται.

Ειδικότερα, σε γκάλοπ της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,1%, το οποίο με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων οδηγεί στην εκτίμηση ότι η παρούσα εκλογική του δύναμη είναι στο 39%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με 14,3%, καθώς έχει συσπείρωση της τάξης του 76,6%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 13,8%.

Το ΚΚΕ είναι τέταρτο με 9,6%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,6%, οι Σπαρτιάτες με 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,3%, το ΜέΡΑ25 με 3,2% και η Νίκη με 2,9%.

Η συσπείρωσή του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο «ιστορικά χαμηλό ποσοστό της τάξης του 52,6%», αναφέρει η εφημερίδα, καθώς εμφανίζει σημαντικές διαρροές τόσο προς το ΠΑΣΟΚ (9,1%) και το ΚΚΕ (9,2%) όσο και, πολύ περισσότερο, προς τους αναποφάσιστους (14,4%) και, εν γένει, την αδιευκρίνιστη ψήφο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κερδίζει την εμπιστοσύνη μόλις του 6,7% της ελληνικής κοινωνίας και στο σχετικό ερώτημα κατατάσσεται τέταρτος, πίσω από τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Νίκο Ανδρουλάκη και Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πώς κρίνουν τον Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση για τον Στέφανο Κασσελάκη, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν αρνητικά (20,8%) ή μάλλον αρνητικά (25,2%) τον πρόεδρο του κόμματος (ποσοστό 46%) και θετικά (15,9%) ή μάλλον θετικά (27,1%) -ποσοστό 43%.

Το 66,7% απαντά πως τα πηγαίνει χειρότερα από ό,τι περίμενε, το 16,8% απαντά καλύτερα και το 16,4% επιλέγει το «Δεν ξέρω – δεν απαντώ».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα