Δημοσκόπηση GPO: Σταθερά πρώτη η ΝΔ µε 36% – Τρίτο κόμμα οριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποτέλεσµα της έντονης συγκρουσιακής και διαλυτικής κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ είναι µετά από περισσότερο από 10 χρόνια, το κόμμα να αποτυπώνεται στην τρίτη θέση του πίνακα της πρόθεσης ψήφου.

H νέα δηµοσκόπηση της GPO για τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» κατέγραψε τις αντιδράσεις της κοινής γνώµης για τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, που προκαλούν ανακατατάξεις και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό.

Στο εσωκοµµατικό µέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ, οι εξελίξεις είναι έντονες και σε καθηµερινή βάση, µε αποτέλεσµα η συνολική αντίληψη της κοινής γνώµης να είναι ακόµη ρευστή και υπό διαµόρφωση. Οι ψηφοφόροι των εθνικών εκλογών του 2023 εµφανίζονται απολύτως διχασµένοι αναφορικά µε την επίδραση της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη, γεγονός που πιστοποιεί ότι το πολιτικό χάσµα που εµφανίστηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ του περασµένου Σαββατοκύριακου επιβεβαιώνεται και µέσω των στατιστικών δεδοµένων.

Αποτέλεσµα αυτής της έντονης συγκρουσιακής και διαλυτικής κατάστασης είναι µετά από περισσότερο από 10 χρόνια (πριν από τις εκλογές του 2012) ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτυπώνεται στην τρίτη θέση του πίνακα της πρόθεσης ψήφου, µε 11%, πίσω από το ΠΑΣΟΚ, που ανεβαίνει στη δεύτερη, µε 12,1%. Η Ν.∆. βρίσκεται σταθερά πρώτη µε 36%, ενώ σε συνεχή ανοδική τροχιά καταγράφεται το ΚΚΕ µε 8,9%.
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου καταγράφονται τα εξής:

NΔ: 36%
ΠΑΣΟΚ: 12,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 11%
ΚΚΕ: 8,9%
Ελληνική Λύση: 5,4%
Νίκη: 2,8%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,1%
ΜέΡΑ25: 1,2%
Σπαρτιάτες: 3,6%
Άλλο: 2,1%
Λευκό,άκυρο: 1,6%
Δεν θα ψηφίσω 1,9%
Αναποφάσιστοι 10,3%

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» κατέγραψε επίσης και τις αντιδράσεις της κοινής γνώµης για τα βασικά ζητήµατα της επικαιρότητας, που σχετίζονται µε την ακρίβεια και τις κυβερνητικές προσπάθειες να την περιορίσει, ενώ παράλληλα αποτυπώνεται, για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων των υπουργών της νέας κυβέρνησης, ο δείκτης δηµοφιλίας τους. Επιπλέον επιχειρήθηκε και µια σύντοµη διερεύνηση της συλλογικής µνήµης της ελληνικής κοινής γνώµης για τον αντίκτυπο της επετείου του Πολυτεχνείου, που φέτος συµπληρώνει 50 χρόνια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα