

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές καταγράφει η Δημοσκόπηση GPO για τα Παραπολιτικά, δυο μόλις εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές.
Παράλληλα, στην ίδια δημοσκόπηση αποτυπώνεται το ακλόνητο και ξεκάθαρο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση ψήφου.
Η κυλιόμενη δημοσκόπηση της GPO επιβεβαιώνει τα ευρήματα της προηγούμενης εβδομάδας, με τα τρία πρώτα κόμματα να εμφανίζουν ανοδικές τάσεις, απόρροια του προεκλογικού κλίματος που έχει ενταθεί.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη με 29,3% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,8%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 11,7%, μπροστά από το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 7,6 %. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 7,5%, η Νίκη με 3,1% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%. Η Νέα Αριστερά βρίσκεται στο 2,6%, οι Δημοκράτες στο 2,3% και Μέρα25 στο 1,8%, όπως η Φωνή Λογικής. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 10,2%.
Αντίστοιχα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 33,4% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,8%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 13,2% και το ΚΚΕ ακολουθεί με 8,7 %.. Η Ελληνική Λύση στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει το 8,6%, η Νίκη το 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας το 3,2%, ενώ στο 3% βρίσκεται η Νέα Αριστερά. Ακολουθούν οι Δημοκράτες με 2,5% Μέρα25 στο 2,1%, και Φωνή Λογικής με 2,1%, ενώ το “άλλο” φτάνει το 3,9%.
Σχετικά Νέα
Σε Χάγη και Βρυξέλλες ο Κ.Μητσοτάκης για τις συνόδους κορυφής ΝΑΤΟ και ΕΕ
Σημαντική διπλωματική κινητικότητα αναπτύσσει αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί.
Χίος: Τρίτη ημέρα μάχης με τις φλόγες – Ο αγώνας για να σωθεί η Βέσσα
Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Χίος δίνει μια σκληρή μάχη με τις φλόγες, με.
Ντ. Τραμπ: Η κατάπαυση του πυρός βρίσκεται πλέον σε ισχύ – Παρακαλώ μην την παραβιάσετε
Με νέα ανάρτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα του, Truth Social, o Aμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καλεί.
Ιράν: Καμία επίθεση στη χώρα μας δεν θα μείνει αναπάντητη
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν ανακοίνωσαν ότι στόχευσαν την αμερικανική βάση Αλ Ουντέιντ στο.