Δημοσκόπηση : Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

ΔημοσκόπησηH μηνιαία δημοσκόπηση της Public Issue, το Πολιτικό Βαρόμετρο, καταδεικνύει την πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις προτιμήσεις των πολιτών.

Τα κυρίαρχα συναισθήματα που αποτυπώνονται στη δημοσκόπηση είναι αυτά της οργής, της αγανάκτησης, του άγχους και της απογοήτευσης ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 88% θεωρεί πως τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.

Το 53% των πολιτών θεωρεί πως η διεθνής θέση της χώρας έχει αποδυναμωθεί τον τελευταίο χρόνο ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται ο πιο δημοφιλής πολιτικός με ποσοστό 45%. Αντίθετα η δημοτικότητα του πρωθυπουργού είναι στο 24%.

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός προηγείται και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστά 42% προς 22%.

Οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι τόσο με την κυβέρνηση, ποσοστό 92%, όσο και με την αντιπολίτευση, ποσοστό 84%, μάλιστα το 52% θεωρεί πιστεύει πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ είναι κατάλληλοι για την κυβέρνηση της χώρας.

Οι πολίτες με ένα ποσοστό 53% δεν θέλουν τη διεξαγωγή εκλογών ενώ αναφορικά με το χρέος το 58% συμφωνεί με τη διαπραγμάτευση για τη μείωση του.

Το Πολιτικό Βαρόμετρο είναι πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.005 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, 18-25/11/2016.

Σχετικά Νέα