Δημοσκόπηση: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ – Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ, με 22 μονάδες προηγείται η ΝΔ

Καταλυτική μεταβολή εν όψει στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογιαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, καθώς για πρώτη φορά από το 2012 το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής φαίνεται να ξεπερνά σε ποσοστό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όντας πλέον δεύτερο κόμμα (αν και σε πολύ μεγάλη απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία), ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να νιώθει πια “απειλή” και από το ΚΚΕ, που ξεπερνά στην εκτίμηση ψήφου το 10%.

Πιο ειδικά, στην εκτίμηση ψήφου (σε παρένθεση η “καθαρή” πρόθεση ψήφου):

ΝΔ: 38,5% (31,1%)

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 16% (12,9%)

ΣΥΡΙΖΑ: 14,7% (11,9%)

ΚΚΕ: 10,6% (8,6%)

Ελληνική Λύση: 5,9% (5,1%)

Νίκη: 3,9% (3,2%)

Σπαρτιάτες: 3% (2,4%)

Πλεύση Ελευθερίας: 2,5% (2,1%)

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, 22 μονάδες μακριά από τη ΝΔ - Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

σδφγδφγφγ

Το 46,1% δηλώνει ότι διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί με τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, που εστιάζονται κυρίως στο ελάχιστο ποσό που μπορούν να δηλώνουν ως ετήσιο εισόδημα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ το 42,6% δηλώνει ότι συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί.

Το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις έχοντας στην ηγεσία του τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ το 39% εκτιμά ότι θα μπορούσε να μπει σε ανοδική τροχιά.

φδγδφγδφ

Σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσαν δυνητικά να ψηφίσουν ένα καθαρά αριστερό κόμμα το οποίο θα ιδρυόταν από στελέχη που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 54% δηλώνει ότι θα μπορούσε ή μάλλον θα μπορούσε, ενώ το 41% απαντά “όχι” και “μάλλον όχι”.

δφγδφ

Η ικανοποίηση από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη “πολύ” ή “αρκετά” έχει υποχωρήσει στο 28,1%, “λίγο” απαντά το 29,8%, ενώ “καθόλου” ικανοποιημένο δηλώνει το 40,2%.

σδφσδφσδφσ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα