Δημοσκόπηση Alco: Πώς βαθμολογούν τους υπουργούς οι πολίτες

Οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης, τα κριτήρια επιλογής κόμματος στις ευρωεκλογές, αλλά και οι συσπειρώσεις-μετακινήσεις ψηφοφόρων καταγράφονται στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, που παρουσιάστηκε σήμερα στον Alpha.
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1-7 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.201 ατόμων.

Ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό (32%) στο ερώτημα «ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι δύο πλέον επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης», ενώ την δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης με ποσοστό 12%, την τρίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 10% και την τέταρτη ο Άδωνις Γεωργιάδης με 8%.

Το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ενδιαφέρεται «λίγο» ή «καθόλου» για τις επικείμενες ευρωεκλογές τον ερχόμενο Ιούνιο.

Το βασικό κριτήριο για την επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, είναι οι θέσεις των κομμάτων για ζητήματα οικονομίας (ποσοστό 38%), ενώ ακολουθούν οι θέσεις των κομμάτων για κοινωνικά ζητήματα (17%) και η ιδεολογία (16%). Μόλις το 5% δηλώνει ότι θα επιλέξει το κόμμα που θα ψηφίσει, με βάση τον αρχηγό του, και το 8% με βάση το ποιοι θα είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (62%) δεν θεωρεί ότι οι ευρωεκλογές είναι μία ευκαιρία για την ανάδειξη ενός κόμματος σε ισχυρή αντιπολίτευση.

Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, η συσπείρωση ανέρχεται στο 70%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του κόμματος (ποσοστό 4%) μετακινείται προς το ΠΑΣΟΚ και άλλο ένα 4% επιλέγει την αποχή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η συσπείρωση φτάνει το 54%. Το μεγαλύτερο ποσοστό (10%) μετακινείται προς την Νέα Αριστερά, ενώ από 4% λαμβάνουν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Ποσοστό 4% επιλέγει, επίσης, την αποχή.

Στο ΠΑΣΟΚ η συσπείρωση των ψηφοφόρων ανέρχεται στο 85%. Ποσοστό 3% μετακινείται προς το ΚΚΕ και ένα άλλο 3% επιλέγει την αποχή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Την μεγαλύτερη συσπείρωση, πάντως, καταγράφει το ΚΚΕ με ποσοστό 94% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 91%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στην προτελευταία θέση, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα