

Προβάδισμα 6,3 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.
Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 29,9% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 23,6%.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
- Ν.Δ.: 29,9%
- ΣΥΡΙΖΑ: 23,6%
- Χρυσή Αυγή: 5,7%
- Κίνημα Αλλαγής: 5,7%
- ΚΚΕ: 5%
- Ένωση Κεντρώων: 2,6%
- Ελληνική Λύση: 2,5%
- Ποτάμι: 1,9%
- ΛΑΕ: 1,8%
- Mέρα25: 1,7%
- ΑΝΕΛ: 1,6%
- Πλέυση Ελευθερίας: 1,1%
- Άλλο: 4,2%
- Αναποφάσιστοι: 12,7%
Αναφορικά με τις Ευρωεκλογές και στην ερώτηση «πoιό κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις Ευρωεκλογές;» η πλειονότητα των ερωτηθέντων απαντά πως θα κερδίσει η Ν.Δ. Το 22% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία με μεγάλη διαφορά, ενώ το 33% με μικρή διαφορά. Από την άλλη το 15% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά και το 2% απάντησε με μεγάλη διαφορά.
Όσον αφορά την οικονομία και στο ερώτημα: «Η πολιτική Τσίπρα ή η πολιτική Μητσοτάκη πιστεύετε ότι διασφαλίζει περισσότερο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της οικογένειας σας;», η πλειονότητα των ερωτηθέντων απαντά «καμία» με ποσοστό 42%. Η πολιτική Τσίπρα απάντησε το 23% των ερωτηθέντων, ενώ το 28% απάντησε η πολιτική Μητσοτάκη.
Σχετικά Νέα
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.
Ν. Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» δημιουργούμε ένα ευρύτερο σχέδιο προβολής ισχύος ως πολιτική συνολικής άμυνας
«Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την “Ατζέντα 2030”, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.