

Οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) και ενώσεις αθλητικογράφων υπέγραψαν ένα κείμενο που «καλεί τις αρχές του Κατάρ να σεβαστούν τους δημοσιογράφους» οι οποίοι καλύπτουν το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.
Οι υπογράφοντες το κείμενο αυτό καλούν τις αρχές του Κατάρ «να αποφύγουν να μπλοκάρουν» ή «να αναστείλουν τους περιορισμούς λήψης εικόνων ορισμένων τόπων» και ζητούν από τη Fifa «να εξασφαλίσει πως οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει θα τηρηθούν». Το κείμενο αυτό έχει επίσης την έγκριση της Ένωσης των αθλητικογράφων στη Γαλλία (UJSF) και της αντίστοιχης σουηδικής ένωσης, Svenska Sportjournalistförbundet.
Οι μαρτυρίες «αθλητικογράφων, ανήσυχων που υπέστησαν προσαγωγή, βία, ή ακόμη και αυθαίρετη κράτηση, πολλαπλασιάζονται» αναφέρεται ακόμη στο κείμενο αυτό, καθώς το Μουντιάλ ξεκινά σήμερα (θα διαρκέσει έως τις 18 Δεκεμβρίου).
Αναφέρονται «η πρόσκληση σε έναν Αμερικανό δημοσιογράφο να διαγράψει τις φωτογραφίες του για το κέντρο διαπίστευσης των ΜΜΕ» ή ακόμη η περίπτωση«ενός Δανού δημοσιογράφου» «που διακόπηκε από πράκτορες ασφαλείας ενώ μετέδιδε απευθείας και εμποδίστηκε να συνεχίσει το γύρισμα σε δημόσιο δρόμο».
Δημοσιογράφοι υπήρξαν στόχοι χάκερ που προσελήφθησαν προκειμένου να προστατεύσουν την υπόληψη του Κατάρ στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2022, αποκάλυψε πρόσφατα η βρετανική εφημερίδα Sunday Times.
Δικηγόροι της κυβέρνησης του Κατάρ, που ερωτήθηκαν από την εφημερίδα, διέψευσαν την εμπλοκή του Κατάρ σε αυτήν την τεράστια επιχείρηση χάκινγκ.
Η διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ 2022 είναι στο κέντρο έντονης πολεμικής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον ή ακόμη τις διακρίσεις.
Σχετικά Νέα
Η Πολωνία κλείνει προξενείο της Ρωσίας, αφού κατηγόρησε τη Μόσχα για δολιοφθορά
Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο ενός προξενείου της Ρωσίας, αφού.
Η Ουγγαρία ακυρώνει συνομιλίες με την Ουκρανία για τα δικαιώματα μειονοτήτων
Η Ουγγαρία ακύρωσε συνάντηση με την Ουκρανία, με τη συμμετοχή ειδικών στα δικαιώματα μειονοτήτων,.
Νορβηγία: Αποεπενδύει από ισραηλινή εταιρεία λόγω εμπλοκής της σε εποικισμούς στη Δυτική Όχθη
Το νορβηγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, το μεγαλύτερο στον κόσμο με κεφάλαια ύψους περίπου 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων,.
Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 drones κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά το αίτημα για εκεχειρία
Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) στη διάρκεια της νύχτας που.