Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Έκκληση του δημάρχου για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων

Σε 24ωρη επιφυλακή έχουν τεθεί από προχθές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, διοικητικές, κοινωνικές, καθαριότητας, περιβάλλοντος, και τεχνικές καθώς και οι ομάδες εθελοντών με στόχο την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις και παγετό.

Επί ποδός παραμένουν 10 συνεργεία με αντίστοιχα μηχανήματα για να παραμείνει καθαρό το οδικό δίκτυο. Οι κεντρικοί δρόμοι, οι λεωφορειόδρομοι και οι δρόμοι προς την περιφερειακή οδό και τα νοσοκομεία της πόλης είναι καθαροί και η κυκλοφορία αυτοκινήτων και λεωφορείων διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Έκκληση στους κατοίκους να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις απηύθυνε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης για να μην επαναληφθούν προβλήματα που παρουσιάστηκαν το πρωί.

Κάποιοι οδηγοί προσπάθησαν να κινηθούν χωρίς αλυσίδες και μπλόκαραν δρόμους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κινηθούν εκχιονιστικό και βυτιοφόρο με αλατόνερο.

Από το απόγευμα και εφ’όσον μειωθεί η χιονόπτωση θα καθαριστούν και οι μικρότεροι στενοί δρόμοι, τόνισε ο κ. Δανιηλίδης.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εκτεταμένο δίκτυο παροχής κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου που είναι σε επιφυλακή εδώ και μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα δημότες ενημερώθηκαν για την επερχόμενη κακοκαιρία με 13.500 τηλεφωνήματα. Ο μεγαλύτερος αριθμός των τηλεφωνημάτων, 1.500 ήταν προς φροντιζόμενους στο σπίτι, 150 τηλεφωνήματα έγιναν σε οικογένειες με μέλος με αναπηρία και 150 σε ηλικιωμένους στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας.

Λόγω των δύσκολων καιρικών φαινομένων και της χιονόπτωσης και του παγετού στη διάθεση των δημοτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας είναι 47 δημοτικοί γιατροί, για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει, καθώς και νοσηλεύτριες και φυσιοθεραπευτές και έως την Πέμπτη αν υπάρξει ανάγκη μεταφοράς ασθενών σε εξωτερικά ιατρεία ή νεφροπαθών για αιμοκάθαρση μπορεί να γίνει με οχήματα του δήμου.

Επιπροσθέτως δημότες αν έχουν ανάγκη από τρόφιμα και είδη υγιεινής μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες του δήμου για να τα προμηθευθούν, ώστε να μην βγουν από το σπίτι.

«Δεν χρειάζονται άσκοπες μετακινήσεις ούτε με τα πόδια ούτε με αυτοκίνητα» τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών σημειώνοντας ότι τα τηλέφωνα του δήμου λειτουργούν 24ώρες το 24ωρο.

Σημειώνεται πως στην ιστοσελίδα του δήμου είναι αναρτημένη ανακοίνωση με τα σημεία από τα οποία οι δημότες μπορούν να προμηθεύονται συσκευασμένο αλάτι, όπως επίσης και τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

Με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου “Ιπποκράτειου” ακυρώθηκε η σημερινή αιμοδοσία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στη Δ.Ε. Συκεών, αποφασίζοντας για τη μη μετακίνηση της Μονάδας Αιμοληψίας. Για την αναβολή της αιμοδοσίας ενημερώθηκαν τηλεφωνικά όλοι οι εθελοντές αιμοδότες που έκλεισαν ραντεβού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα