Site icon The Indicator

Δημόπουλος: Δύσκολο εγχείρημα το άνοιγμα των σχολείων, κρίσιμες οι επόμενες 5 ημέρες

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Δημόπουλος, μιλάει για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από μαθητές.

Στο άνοιγμα των σχολείων το οποίο έχει προγραμματιστεί στις 14 Σεπτεμβρίου αλλά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη χρήση μάσκας από τους μαθητές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Δημόπουλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Open.

«H διεθνής πραγματικότητα δείχνει πως όντως το άνοιγμα των σχολείων είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, είναι ένα σχεδόν άλυτο πρόβλημα», για το οποίο κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει την τέλεια λύση» είπε ο κ.Δημόπουλος και πρόσθεσε πώς όπου έχουν ανοίξει τα σχολεία καταγράφονται κρούσματα.

Τόνισε δε πως είναι πολύ σημαντικές οι επόμενες πέντε ημέρες τόσο για την ημερήσια διακύμανση των κρουσμάτων όσο και για τον συνολικό αριθμό, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις μερίδας του κόσμου στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ο πρύτανης εξήγησε πως, επειδή η πανδημία αυτή του κορωνοϊού είναι κάτι πρωτόγνωρο, είναι λογικό κάποιες φορές να δίνονται αντιφατικά μηνύματα από την επιστημονική κοινότητα για τη λήψη των διάφορων μέτρων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να αρνείται κανείς τα έως τώρα δεδομένα, τα οποία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Exit mobile version