

Από μια βαριά βακτηριακή λοίμωξη πέθανε ο Δημήτρης Σούρας σε ηλικία 72 ετών. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξήγησε τι είναι η βαριά βακτηριακή λοίμωξη.
«Ήταν μια βακτηριακή λοίμωξη. Σίγουρα υπήρχε μια εστία στον οργανισμό του, στο σώμα του. Το μικρόβιο αυτό μπήκε στο αίμα του και μεταφέρθηκε στα όργανά του. Όταν συμβαίνει αυτό πάμε στη σήψη. Οι συνάδελφοι έδωσαν μεγάλη μάχη», είπε η Ματίνα Παγώνη και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που αυτό το μικρόβιο μπει στο αίμα, είναι ραγδαία η εξέλιξη. Δημιουργεί τη λεγόμενη σήψη. Στην αρχή όλοι μας λέμε, ένας πυρετός είναι, θα δούμε τι θα γίνει. Οι γιατροί είμαστε δύσκολοι ασθενείς, δεν πάμε τόσο εύκολα να αντιμετωπίσουμε κάτι που αφορά σε εμάς. Θα πω το εξής: Κανένας δεν μπορεί να πει σίγουρα ότι θα είχε προλάβει αν είχε πάει πιο σύντομα».
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ακόμη: «Φάνηκε από το όλο ιστορικό που ξέρουμε, ότι δυστυχώς ο οργανισμός του δεν αντέδρασε στην ομπρέλα της φαρμακευτικής αγωγής. Προφανώς και ήταν καταβεβλημένος, πήγε και λίγο αργά. Υπάρχουν οργανισμοί που γρήγορα αντιδρούν στη φαρμακευτική αγωγή και άλλοι που δεν αντιδρούν. Επειδή ο συνάδελφος είναι γνωστός και βγήκε αυτό το περιστατικό, έχουμε αρκετά τέτοια να ξέρετε, συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά. Όταν αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση θα πρέπει να την αξιολογούμε γρήγορα».
Η Ματίνα Παγώνη απηύθυνε συλλυπητήρια στην οικογένεια του ψυχιάτρου, Δημήτρη Σούρα.
Ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος είναι ένα από τα πιο γνωστά παθογόνα βακτήρια και απαντάται φυσιολογικά στη μύτη, στο δέρμα και σε άλλες βλεννογόνους περιοχές, χωρίς πάντα να προκαλεί προβλήματα.
Η επικινδυνότητα του χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Μπορεί να είναι μη επικίνδυνος όταν αποικίζει το δέρμα ή τους βλεννογόνους χωρίς να προκαλεί λοίμωξη. Σε άλλες περιπτώσεις, προκαλεί μέτριας σοβαρότητας δερματικές λοιμώξεις που συνήθως θεραπεύονται εύκολα αν αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος σε σοβαρές ή συστηματικές λοιμώξεις, ειδικά όταν πρόκειται για ανθεκτικά στελέχη όπως το MRSA. Οι πιο ευάλωτοι είναι όσοι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ κρίσιμη για την πρόγνωση είναι η έγκαιρη και σωστή θεραπεία.
Ποιος ήταν ο Δημήτρης Σούρας
Ο Δημήτρης Σούρας είχε γεννηθεί το 1952 στον Βόλο όπου και έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια. Στην συνέχεια σπούδασε στην Ιατρική Σχολή και εξειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική σε διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών και του εξωτερικού (Ιταλία, Γαλλία, Αμερική). Εργάστηκε ως ιδιώτης ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής τα τελευταία 20 χρόνια, ήταν Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Metropolitan” και Υπεύθυνος Ψυχίατρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου σε θέματα προ και μεταμοσχευτικού ελέγχου. Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Μαρούδα και είχε μια κόρη, την Νίκη.
Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του
Η κόρη του Νίκη με ανάρτηση στα social media αποχαιρέτησε τον πατέρα της Δημήτρη.
Το μήνυμα της Νίκης Σούρα στα social media για τον θάνατό του πατέρα της
«Πάρε του πατέρα την ευχή και στο βουνό ανέβα. Θα ‘μαστε για πάντα μαζί και στο θάνατο και στη ζωή. Σ’ αγαπάω μπαμπάκα μου, εις το επανιδείν», έγραψε πάνω στην ασπρόμαυρη φωτογραφία του πατέρα της με φόντο τη θάλασσα.
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Kρατούσε αναμμένη κροτίδα στα χέρια του και την επιδείκνυε»
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται στη σκηνή σε γλέντι σε χωριό της.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις πινακίδες – Πού μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία
Σε λειτουργία είναι από τις 10 Απριλίου η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCar, για.
Καιρός: Εβδομάδα «Ψυχρών Λιμνών» και απογευματινής αστάθειας
Δελτίο καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας εν όψει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο.