Δημητρακόπουλος για συνθήκες κράτησης Καϊλή: «Βασανιστήρια» και «σκηνές που θυμίζουν “Εξπρές του Μεσονυχτίου”»

Στις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή σε κελί της βελγικής Αστυνομίας αναφέρθηκε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κάνοντας λόγο για «βασανιστήρια» και «σκηνές που θυμίζουν “Εξπρές του Μεσονυχτίου”».

«Τα βασανιστήρια δεν έγιναν στις φυλακές όπου κρατείται. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε Τετάρτη 11 Ιανουαρίου προς Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, όταν -ενώ έπρεπε μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην Αστυνομία να επιστρέψει στις φυλακές- με εντολή του ανακριτή διατάχθηκε να μείνει στο κελί της Αστυνομίας, όπου εκεί συνέβησαν σκηνές που θυμίζουν “Εξπρές του Μεσονυχτίου”» είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Δεν της επέτρεψαν να κοιμηθεί για 16 ώρες»
Σε άλλες δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας -με τους δικαστές να παρατείνουν την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή-, ο κ. Δημητρακόπουλος και ο κ. Ριζόπουλος υποστήριξαν πως η πελάτισσά τους έμεινε στην απομόνωση για 16 ώρες, χωρίς να έχει τη δυνατότητα ούτε να ζεσταθεί ούτε να περιποιηθεί τον εαυτό της.

«Δεν της επέτρεψαν να κοιμηθεί για 16 ώρες. Και σε αυτό το διάστημα, όπως συμβαίνει με όλες τις γυναίκες μία φορά τον μήνα, είχε πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν ούτε να πλυθεί. Όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα. Αυτά μου είπε η κυρία Καϊλή να σας μεταφέρω», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Δεν θα σταματήσω ποτέ να λέω ότι είναι αθώα», είπε σε άλλο σημείο ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Η Εύα Καϊλή δεν είχε ποτέ καμία επαγγελματική συνεργασία με τον κύριο Παντσέρι. Από το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου η Εύα Καϊλή τέθηκε σε απομόνωση με απόφαση του ανακριτή. Την κρατούσαν επί 16 ώρες σε ένα κελί της αστυνομίας, όχι στη φυλακή, στο κρύο, δεν της έδιναν δεύτερη κουβέρτα, της έπαιρναν το παλτό της, το φως ήταν συνεχώς αναμμένο και δεν της επέτρεπε να κοιμηθεί, είχε περίοδο με πολύ αίμα και δεν της επέτρεπαν να πλυθεί».

«Η Εύα Καϊλή», συνεχίζει ο δικηγόρος, «αντιμετωπίζει κατηγορίες, αλλά υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας. Είμαστε στην Ευρώπη! Αυτές οι συμπεριφορές παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αυτά τα γεγονότα συνιστούν βασανιστήρια, αυτά τα γεγονότα αντικατοπτρίζουν τον Μεσαίωνα. Ελπίζω σε μια δίκαιη δίκη, είμαστε στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα