

Δεν θα συμμετάσχει στις ερχόμενες Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου η Δημιουργία Ξανά.
Αφού δεν επετεύχθη ο ελάχιστος στόχος του 3% των ψήφων στις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου, παύει να υφίσταται ο εκλογικές συνασπισμός «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» που σχηματίστηκε το 2021 από την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ του Θάνου Τζήμερου και τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ του Φαήλου Κρανιδιώτη με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές.
Τα δύο κόμματα πορεύονται πλέον ανεξάρτητα.
Την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24/05/2023, συγκλήθηκαν τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, το Πολιτικό Συμβούλιο και η Εθνική Επιτροπή.
Τα αιρετά μέλη της Εθνικής Επιτροπής, εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών του κόμματος, αποφάσισαν παμψηφεί, κατά της συμμετοχής της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ως κόμμα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.
Το κόμμα εκπροσωπεί, όπως προβλέπεται, ο Α’ Αντιπρόεδρος ή/και ο Γενικός Διευθυντής. Επίσης, το Πολιτικό Συμβούλιο, η Εθνική Επιτροπή, και η Εκτελεστική Γραμματεία του Πολιτικού Συμβουλίου λειτουργούν κανονικά με πλήρη σύνθεση. Το επόμενο Συνέδριο της Δημιουργίας Ξανά, το οποίο προγραμματίζεται ήδη, θα εκλέξει τον νέο Πρόεδρο και νέα μέλη θεσμικών οργάνων.
Σχετικά Νέα
Νέα Αριστερά: Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι μια απελπισμένη επιχείρηση να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη δημοσκοπική κατάρρευση
«Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απελπισμένη επιχείρηση.
Κ. Χατζηδάκης: Ωφελούνται 2,5 εκατ. Έλληνες από την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 μεταξύ άλλων τόνισε ότι από την.
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.