Διμερής συνάντηση των υπουργών μεταφορών Ελλάδας-Ιταλίας

Στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Μεταφορών της ΕΕ που πραγματοποιείται στην Βαρκελώνη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε διμερή συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Σαλβίνι, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου μεταφορών και υποδομών.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται: “Η συνάντηση αποτέλεσε ευκαιρία για να τονισθεί εκ νέου η φιλία και η πλήρης συνεργασία των δυο χωρών. Ο Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε με ικανοποίηση στην δραστηριοποίηση, σημαντικών ιταλικών εταιριών στην Ελλάδα, και ιδίως: στην παρουσία του ομίλου Ιταλικών Σιδηροδρόμων “FS”, στον διαγωνισμό για το μετρό της Θεσσαλονίκης στον οποίο συμμετέχει η ΑΤΜ (Εταιρία Αστικών Συγκοινωνιών Μιλάνου) στο διαγωνισμό για την αγορά οκτακοσίων αστικών λεωφορείων, με την συμμετοχή της IVECO.

Ο Σαλβίνι υπενθύμισε και την σημασία της υποψηφιότητας της Ρώμης για την Διεθνή Έκθεση EXPO 203.

Στην συνομιλία των δυο υπουργών έτυχε εμβάθυνσης το θέμα της συνεργασίας στον σιδηροδρομικό τομέα, και υπό το φως των σοβαρών πλημμυρών που έπληξαν την Θεσσαλία. Παράλληλα, συμμερίστηκαν την ανάγκη να διατηρηθεί στενός συντονισμός σε ό,τι αφορά το ναυτιλιακό ETS, το οποίο κινδυνεύει να έχει ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις στη ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών λιμανιών”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα