

Την 1η απόφαση για την “Εθνική Χρηματοδότηση σε Ερευνητικά Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά έργα, για το οικονομικό έτος 2019” υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας.
Μέσω αυτών των συμπληρωματικών εθνικών κονδυλίων, γνωστών ως “Matching Funds”, καθίσταται δυνατή η υλοποίηση Ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων από εθνικούς φορείς.
Το συνολικό ποσό του έτους 2019, που αντιστοιχεί στα Matching Funds ανέρχεται στα 18.504.301 εκατ. ευρώ.
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας δήλωσε:
“Αποτελεί σημαντικό επίτευγμα η επιτυχής διεκδίκηση ανταγωνιστικών ερευνητικών έργων και, όπου απαιτείται, η Πολιτεία οφείλει να στέκεται αρωγός και να συμπληρώνει το απαιτούμενο ποσό από Εθνικούς Πόρους μέσω των κονδυλίων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας”.
Σχετικά Νέα
Β. Σπανάκης: «Ο νέος Κώδικας της Αυτοδιοίκησης είναι ο νέος, σύγχρονος δρόμος των Δήμων και των Περιφερειών»
Στην στρατηγική σημασία και τα ευεργετήματα του νέου Ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο Υφυπουργός.
Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για το μπλακάουτ στην Ιβηρική χερσόνησο
Σύσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα με αφορμή το μπλοκ άουτ στην Ιβηρική χερσόνησο – τα αίτια.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη την τεκμηριωμένη πρότασή μας για τον σιδηρόδρομο
«Μόλις πριν από δύο μήνες, στις 2 Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε.
Υπουργικό Συμβούλιο: Στο επίκεντρο η οικονομία και η υλοποίηση εξαγγελιών – Οι μεταρρυθμίσεις για τελωνεία και δημοσιονομική διαχείριση
Εκτός των ριζικών αλλαγών στον ελληνικό σιδηρόδρομο, στο υπουργικό συμβούλιο βρέθηκε στο επίκεντρο η.