

Στα 30 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στον Πόρο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ. Επιπλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα και άλλων τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς του ιού.
“Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και μάλιστα να μην ανταποκρίνονται ούτε και στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους” ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του νησιού, κ. Γιάννης Δημητριάδης, τονίζοντας πως, όταν ο ίδιος πίεσε την κατάσταση, τότε οι έλεγχοι που έγιναν, αντί να επικεντρώνονται στα μέτρα του κορονοϊού, επικεντρώθηκαν στους καταλόγους των καταστημάτων.
Επίσης, όπως κατήγγειλε δημόσια ο δήμαρχος του νησιού, η αστυνομία ακόμη και σε κάποιους ελέγχους που πραγματοποίησε, δεν προχώρησε σε κυρώσεις. Ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Δήμος σε ελέγχους που είχε κάνει, είχε διαπιστώσει παραβάσεις και μάλιστα είχε “σφραγίσει” και κατάστημα.
Επιπλέον, όπως σημείωσε, πρόκειται για το πρώτο νησί στην Ελλάδα που, στην “καρδιά” της καλοκαιρινής σεζόν, αντιμετωπίζει μία τέτοια κατάσταση, σε μία μάλιστα καταστροφική χρονιά για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.
Γι’ αυτό τον λόγο, κρίνεται επιβεβλημένη η στήριξη της πολιτείας, ούτως ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η οικονομική ζημιά, που είναι τεράστια” τόνισε ο κ. Δημητριάδης. Συμπληρώνει, δε, πως, μετά τα μέτρα που επιβλήθηκαν, υπάρχουν ακυρώσεις και κόσμος που αποχωρεί από το νησί, την ώρα που το Σαββατοκύριακο υπήρξε πληρότητα στο 95%.
Ακόμα, επισήμανε πως όλο αυτό το διάστημα, η δημοτική αρχή ζητούσε να πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι στα καταστήματα, καθώς αυτό δεν συνέβαινε και υπήρχε μεγάλη ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων. “Υπάρχουν ευθύνες που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, καθώς υπήρχε πλήρης απουσία ελέγχων από τη μεριά της αστυνομίας. Ο βαθμός χαλαρότητας στα μέτρα καθορίζεται κυρίως από την στάση της αστυνομίας και ήταν εμφανές πως υπήρχε ξεκάθαρη γραμμή για να μη γίνονται έλεγχοι” κατήγγειλε ο δήμαρχος Πόρου.
“Τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τη Πολιτική Προστασία, εφόσον είναι έτσι η κατάσταση, είναι αναγκαία, δεν είναι αφόρητα καθώς δεν υφίσταται “lockdown” και δίνουν σίγουρα το στίγμα σε όλο τον κόσμο να προσέχει. Πλέον, είναι σίγουρο πως θα περιοριστεί αυτό που υπήρχε και σε δέκα μέρες θα είμαστε το πιο καθαρό νησί στην Ελλάδα από κορονοϊό” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μείωση 30%-80% στις τιμές συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως σήμερα θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με σκοπό.
Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Στον εισαγγελέα ο 71χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 45χρονο γιο του – Για ατύχημα κάνει λόγο ο πατέρας
Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 71 ετών άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ότι χθες, Κυριακή.
Κρήτη: Σεισμός 4,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα στα νοτιοδυτικά του νησιού
Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:17, σε απόσταση 328 χλμ..
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο- Ζημίες σε άλλα δύο ΙΧ
Στις φλόγες τυλίχτηκε αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Δευτέρας 12 Μαΐου. Λίγα λεπτά πριν από τις 04:00,.