

«Και δεύτερος μικρός πυρήνας υπάρχει στην περιοχή της Μεσαράς που μπορεί να οδηγήσει σε νέα εξάπλωση του ιού» δήλωσε στο Live Talks και τον Αντώνη Παντινάκη ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης τονίζοντας την ανάγκη για προσοχή και τήρηση των κανόνων μη εξάπλωσης του κοροναϊού.
Με αφορμή τα 7 κρούσματα που υπάρχουν στην περιοχή του Δήμου Φαιστού, μεταξύ των οποίων και δύο αντιδήμαρχοι , ο Δήμαρχος έκανε σαφές πως σύμφωνα με τη χαρτογράφηση που έχει γίνει, η διασπορά του ιού ξεκίνησε από θρησκευτική εκδήλωση σε μικρό χωριό του Δήμου.
Ο κ. Νικολιδάκης διευκρίνισε ωστόσο πως με δεδομένα τα αρνητικά αποτελέσματα σε ένα μεγάλο αριθμό πολιτών και υπαλλήλων του Δήμου, η ανησυχία είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τα όσα είχαν αρχικά εκτιμηθεί, παρ’ όλα αυτά συνεχίζεται η αναζήτηση των εστιών με νέα τεστ που πραγματοποιούνται σήμερα από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.
Παρ’ όλα αυτά ο κ. Νικολιδάκης αποκάλυψε πως υπάρχει μια ακόμα εστία στη Μεσαρά σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από τον ΕΟΔΥ, η οποία και θα πρέπει να ελεγχθεί. Όπως σημείωσε ωστόσο, ενώ μέλη της εστίας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για περιορισμό κατ’ οίκον, δεν φαίνεται να υπακούν στις οδηγίες, γεγονός που δημιουργεί νέο προβληματισμό.
Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη τήρησης όλων των οδηγιών και των κανόνων υγιεινής, κάνοντας σαφές πως ο συνολικός κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί και σημειώνοντας πως χωρίς την ευθύνη όλων δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο νέας αναζωπύρωσης κρουσμάτων.
Πηγή: cretalive.gr
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Οι ανατριχιαστικοί διάλογοι των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης – Νέα ντοκουμέντα από τη δράση τους
Αίσθηση προκαλούν οι διάλογοι των μελών της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη..
Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή σε 44χρονο που είχε χτυπήσει με καδρόνι την πρώην σύζυγό του
Την μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας. Η φράση.
Στον εφέτη ανακριτή συγγενείς θυμάτων των Τεμπών για να ενημερωθούν
Στα δικαστήρια της Λάρισας βρέθηκαν συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, προκειμένου να.
Φύλαξη στον σιδηροδρομικό σταθμό Αλεξάνδρειας Ημαθίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση μαθητών του ΕΠΑΛ
Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δύο μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή από διερχόμενο τρένο, τοποθετήθηκε.