Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων: Το δάσος είναι πυκνό και η φωτιά πλησιάζει

Τους φόβους για την πορεία της πυρκαγιάς στην κεντρική Εύβοια, εξέφρασε μιλώντας στο LiFO.gr ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

«Το δάσος είναι πάρα πολύ πυκνό και η φωτιά πλησιάζει», δήλωσε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως τα χωριά Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη εκκενώθηκαν πλήρως και δεν έχει μείνει κανένας πίσω, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά. Όπως είπε, εκτός από τους ισχυρούς ανέμους τεράστια προβλήματα προκαλεί και η σχεδόν μηδενική ορατότητα. «Έχει πολύ κάπνα, τα πτητικά μέσα κάνουν ό,τι μπορούν», μας εξηγεί.    Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης στο πευκοδάσος, σε σημείο που είναι εύκολα προσβάσιμο από τον δρόμο, όπως έλεγε νωρίτερα ο δήμαρχος, αφήνοντας αιχμές για το ενδεχόμενο εμπρησμού: «Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αυτή την ώρα εκκενώνεται και το χωριό του Σταυρού, καθώς η φωτιά έχει πλησιάσει στα 1,5 χιλιόμετρα. Από το ξέσπασμα της έως τώρα, η φωτιά έχει διανύσει απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων με πορεία νοτιοδυτική, προς Κυπαρίσσι και Δροσιά. Στις περιοχές αυτές υπάρχουν χωριά και όπως είπε εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής στον ΣΚΑΪ, οι φλόγες υψώνονται σε ύψος δεκάδων μέτρων, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η προσέγγιση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για καταστροφή κατοικιών στα χωριά που έχουν εκκενωθεί αλλά ανταποκριτής του ΣΚΑΪ μετέδωσε προ ολίγου πως ένα τουλάχιστον σπίτι έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Σχετικά Νέα