Δήμαρχοι Κοζάνης για σχολεία: Να γίνονται μαθήματα με τηλεκπαίδευση

Να αναθεωρηθεί ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων στο νομό Κοζάνης, τα οποία παραμένουν ανοιχτά με τη χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς, για όσο διάστημα η περιοχή θα βρίσκεται στην κατηγορία συναγερμού 4, ζητούν τέσσερις δήμαρχοι του νομού, προτείνοντας, ουσιαστικά, την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης και την εκ περιτροπής λειτουργία. Όπως υποστηρίζουν, αυτό προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση για περιοχές που μπαίνουν στην κατηγορία 4.

Oι τέσσερις δήμαρχοι (Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, Βελβεντού Μανώλης Στεργίου και Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου) υποστηρίζουν ακόμα ότι με τα ανοιχτά σχολεία αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος διασποράς του ιού και σε άλλους νομούς, μια και εκπαιδευτικοί που εργάζονται στην Κοζάνη, μένουν σε άλλες περιφερειακές ενότητες.

Η ανακοίνωση των τεσσάρων δημάρχων είναι η εξής:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και έπειτα από σχετική ομόφωνη εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας τέθηκε από σήμερα 16/10/2020 και για 14 ημέρες στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου, σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στα μέτρα που επιβάλλονται, αναφέρεται ότι η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση Δια/Γ.Π.οικ.64450 ΦΕΚ 4484/Β/11-10-2020 για την κατηγορία συναγερμού 4 επιβάλλει την τηλεεκπαίδευση και την εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων.

Η ανακοίνωση της λειτουργίας των σχολείων με τη χρήση μάσκας, προκάλεσε έντονη αναστάτωση, όχι μόνο στις οικογένειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αλλά σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί επίσης και το γεγονός ότι πολλοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, μετακινούνται σε καθημερινή βάση από γειτονικούς νομούς με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

Εκφράζουμε την αγωνία και την ανησυχία μας και σας καλούμε να αναθεωρήσετε το ταχύτερο την απόφασή σας για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, ώστε να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος της πανδημίας και να ξεπεραστεί η δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση που όλοι βιώνουμε».

Σχετικά Νέα