

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο twitter, που συνοδεύεται με φωτογραφία της να υψώνει την ελληνική σημαία απέναντι από τα παράλια της Μικράς Ασίας, τίμησε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος την επέτειο των 39 ετών από τον θάνατο της Κυράς της Ρω.
«Σαν σήμερα έφυγε το 1982 μια εμβληματική μορφή» αναφέρει ο υπουργός και προσθέτει: «Η Δέσποινα Αχλαδιώτη, η Κυρά της Ρω, προσέφερε εθνικές υπηρεσίες υψώνοντας τη Σημαία ανελλιπώς από το 1927. Είναι το σύμβολο που μας θυμίζει την Ελλάδα στις εσχατιές του Αρχιπελάγους. Αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη της».
Σαν σήμερα έφυγε το 1982 μια εμβληματική μορφή. Η Δέσποινα Αχλαδιώτη, η #Κυρά_της_Ρω, προσέφερε εθνικές υπηρεσίες υψώνοντας τη Σημαία ανελλιπώς από το 1927. Είναι το σύμβολο που μας θυμίζει την #Ελλάδα στις εσχατιές του Αρχιπελάγους. Αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη της. pic.twitter.com/POTIN5kTVC
— N Panagiotopoulos (@npanagioto) May 13, 2021
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής τονίζει σε ανάρτησή του: «Σαν σήμερα, το 1982, η Πατρίδα αποχαιρέτησε την Κυρά της Ρω. Δεν ξεχνάμε την αγάπη και την αφοσίωσή της στα ελληνικά ιδεώδη. Η ανιοδιοτελής πράξη της μας διδάσκει ότι με θέληση και πίστη καταφέρνουμε τα αδύνατα!»
Εξάλλου, ανάρτηση για την επέτειο του θανάτου της Κυράς της Ρω έκανε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπου αναφέρει: «39 χρόνια από το θάνατο της Κυράς της Ρω! Το πνεύμα της πλανάται ακόμα στον αέρα του νησιού της, αλλά και ολόκληρης της χώρας μας. Αντλούμε δύναμη και θάρρος από τις ηρωικές της πράξεις. Αιωνία η μνήμη της. Ζει στην ψυχή και στην καρδιά μας!!!»
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.