

Μετά το παραλήρημα του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου που δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς τη γυναικεία συναίνεση, ήρθε η σειρά του Κοζάνης Παύλου να ταχθεί κατά των γυναικών που επιλέγουν την άμβλωση, αλλά και όσων στηρίζουν το συγκεκριμένο δικαίωμα.
Συγκεκριμένα, από τον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Πετρανά, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, ανέφερε στο κήρυγμά του πως «διαπράττονται εκατομμύρια φόνοι παιδιών μέσα στην μήτρα της μάνας τους».
Το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αναγνώστηκε σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας, η εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά των αμβλώσεων. Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, στο κήρυγμά του διάρκειας σχεδόν μισής ώρας, ανέφερε πως παλαιότερα δικαιολογούνταν «κοινωνικά» οι αμβλώσεις, γιατί οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας «παλιάνθρωπος» τις βίαζε, αλλά τώρα «κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις», δικαιολογώντας εμμέσως τους βιαστές επειδή προκαλούνται από το ντύσιμο των γυναικών.
«Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952. Αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα» υποστήριξε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, προσθέτοντας πως «άρχισε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί… και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγονές σας, 13 και 14 ετών».
Ο Μητροπολίτης Κοζάνης εξομοίωσε τις εκτρώσεις με τους φόνους και διερωτήθηκε «εάν αυτός είναι πολιτισμός». Επίσης ανέφερε πως «η εκκλησία σέβεται την επιστήμη, αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο».
Σχετικά Νέα
Οκτώ μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες ιστιοπλόοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τechno 293 και 293 plus
Μετά την Ερμιόνη Γκίκα, η οποία το Μεγάλο Σάββατο (19/4) ανέβηκε στο πιο ψηλό.
Εξαφανίστηκε η 61χρονη Αρετή από την Καρδίτσα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Συναγερμός έχει σημάνει στο χωρίο Άγιος Γεώργιος στην Καρδίτσα μετά την εξαφάνιση της 61χρονης.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο Παλαιό Φάληρο και τον Άλιμο λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου
Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και Παράλληλοι Αγώνες», την Κυριακή 27-4-2025 θα.
Ραφήνα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες σε πρατήριο καυσίμων
Όχημα τύπου βαν τυλίχθηκε στις φλόγες εντός πρατηρίου καυσίμων στη λεωφόρο Μαραθώνος στη Ραφήνα..