Δικηγόρος Μιχαλολιάκου: Σήκωνε το δεξί χέρι, δεν έκανε κάτι άλλο

Την ώρα που η πλειονότητα των καταδικασθέντων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έδωσαν το παρών στην ακροαματική διαδικασία, ο αρχηγός του μορφώματος Νίκος Μιχαλολιάκος απουσίαζε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο. Ο συνήγορος υπεράσπισής του Μιχαλολιάκου κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζητάει αναστολή της ποινής που του επιβλήθηκε. Μάλιστα μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο πελάτης του το μόνο που έκανε ήταν να σηκώνει το δεξί του χέρι.

«Μιλάμε για έναν αρχηγό κόμματος. Δεν θα είχε κάνει κάτι να αποφύγει τη λοιδορία έστω της ΓΑΔΑ; Αλλά έμεινε εκεί, στο σπίτι του. Αν μπορούσαν να τον φέρνουν εδώ να τον δικάζουν με τις χειροπέδες, θα το έκαναν. Ζητάνε την κεφαλή επί πίνακι του Μιχαλολιάκου. Είναι αδίστακτοι», τόνισε ο συνήγορος του.

«Έκλεισε η εφημερίδα. Το κομματικό όργανο του κόμματος. Αυτό δεν είναι ανεπανόρθωτη βλάβη; Το κατάφεραν. Έχει ερημώσει το κόμμα, η οργάνωση. Δεν υπάρχει η φωνή αυτού του κόμματος και συγχαρητήρια στο think tank που το σκέφτηκε…», αναρωτήθηκε στη συνέχεια.

«Όλη αυτή η ιστορία κρίνεται επειδή σήκωνε το χέρι το δεξί. Όχι γιατί έκανε κάτι άλλο. Ο Μιχαλολιάκος κινδυνεύει να πάει φυλακή αλλά σκεφτείτε μετά από 4 χρόνια ποια θα είναι η συνέπεια αν αθωωθεί. Συντάσσομαι σε αυτό με την κυρία εισαγγελέα. Τον καταδίκασαν κάποιες εφημερίδες που είχαν το πάνω χέρι αλλά αυτές αλλάζουν. Τι θα γίνει αν αυτός ο άνθρωπος αθωωθεί;», επεσήμανε ακόμη.

Σχετικά Νέα