Δικηγόρος 40χρονης: Η προσπάθειά τους να σιγήσουν οι φωνές των επιζώντων σεξουαλικής βίας και των μαρτύρων θα αποτύχει

Με ανακοίνωσή της, η δικηγόρος της 40χρονης, Χρύσα Παπαδοπούλου, εξαπολύει «πυρά» εναντίον όσων προσπαθούν να αποδώσουν τη σεξουαλική βία και τις αντίστοιχες υποθέσεις σε «δολοφονία χαρακτήρων», τονίζοντας πως η προσπάθεια αποσιωποίησης αυτών των γεογονότων θα αποτύχει.

Παράλληλα, έκανε ξεκάθαρο το γεγονός πως επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της η 40χρονη εξαιτίας της δημοσιοποίησης των προσωπικών της στοιχείων, καθώς η ίδια δεν έχει προχωρήσει σε κάποια τέτοια ενέργεια.

Η ανακοίνωση της δικηγόρου:

Η παλαιομοδίτικη τακτική της «δολοφονίας χαρακτήρων» και της επίρριψης ευθυνών στα θύματα είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να στραφεί η προσοχή μακριά από την ουσία αυτή της υπόθεσης και να υποβιβαστεί αυτή σε θέαμα της κλειδαρότρυπας. Μέσω ακραία ομοφοβικών, σεξιστικών και οπισθοδρομικών απόψεων απευθύνονται στην κοινωνία της Ελλάδας του 1960. Αλλά, δυστυχώς για αυτούς, είμαστε στο 2021 και η προσπάθειά τους να σιγήσουν οι φωνές των επιζώντων σεξουαλικής βίας και των μαρτύρων θα αποτύχει. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής όμως, θίγεται βάναυσα η αλήθεια, η τιμή και η υπόληψη της εντολέως μου, όταν διαδίδονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, εφημερίδες , στο διαδίκτυο συκοφαντικά ή/και δυσφημιστικά γεγονότα για την ίδια, την προσωπική της ζωή και αυτή των οικείων της, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

Είναι γνωστό ότι η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων διώκεται ποινικά και αστικά, καθώς η εντολέας μου ουδέποτε έχει συναινέσει στην δημοσιοποίηση οποιουδήποτε δεδομένου που οδηγεί με οποιονδήποτε τρόπο στην ταυτοποίησή της.

Η νομική παραστάτρια της μάρτυρος

Χρύσα Παπαδοπούλου

Δικηγόρος Πειραιώς

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα