Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Κάθειρξη 5 ετών στον κοσμηματοπώλη και 6 ετών στον μεσίτη από το Εφετείο

Ποινή κάθειρξης 5 ετών στον κοσμηματοπώλη και 6 ετών στην μεσίτη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Το δικαστήριο αποφάσισε την έκτιση της ποινής κάτ’ οίκον για τον κοσμηματοπώλη, καθώς έχει συμπληρώσει τα 80 έτη της ηλικίας του, ενώ ο μεσίτης οδηγείται στις φυλακές.

Η πρόεδρος ενημέρωσε τους καταδικασθέντες πως έχουν δικαίωμα να ζητήσουν από τον Άρειο Πάγο την αναίρεση της απόφασης.

Νωρίτερα σε μία κατάμεστη δικαστική αίθουσα στο Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων, δικαστές και ένορκοι ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης, καταδικάστηκαν ομόφωνα, όπως και πρωτοδίκως, για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Πρωτόδικα και ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης καταδικάστηκαν σε κάθειρξη δέκα ετών. Ωστόσο, ο 80χρονος κοσμηματοπώλης δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή λόγω ηλικίας και ήταν έξω με «βραχιολάκι».

Ομόφωνα το δικαστήριο αναγνώρισε στους δύο καταδικασθέντες για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ελαφρυντικές περιστάσεις.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη. Στον κοσμηματοπώλη αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό πως της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος. απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου. Ο δικηγόρος του 61 ετών μεσίτη ζήτησε, από την πλευρά του, την αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων του πρότερου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Αναμένεται η απόφαση επί των ποινών.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Κανένα ελαφρυντικό ζήτησε ο εισαγγελέας
Να απορριφθούν τα αιτήματα των δύο καταδικασθέντων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου για την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων πρότεινε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο εισαγγελέας της έδρας, Στέλιος Κωσταρέλλος.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως για τον σύννομο βίο «λαμβάνονται υποψιν οι περιστάσεις που τελέστηκε η πράξη» και πως «η ποινή δεν πρέπει να βρίσκεται σε δυσαναλογία με το έγκλημα».

Για τον κοσμηματοπώλη ο εισαγγελέας τόνισε συγκεκριμένα πως θα μπορούσε να αποφύγει τις φθορές στο μαγαζί του αν άνοιγε την πόρτα στο θύμα ενώ επεσήμανε πως «άρχισε να τον χτυπάει με μανία».

Ο κ. Κωσταρέλλος τόνισε πως δεν δικαιολογούνται η παράνομη συμπεριφορά του καταδικασθέντος και η βλάβη που προκάλεσε στο θύμα.

«Ο ισχυρισμός του ότι άρχισε τις κλωτσιές από αλτρουιστικά αισθήματα δεν ισχύει. Ανάρμοστη συμπεριφορά θύματος δεν υπήρξε. Δεν προέκυψε θετική συμπεριφορά έμπρακτης μετάνοιας» τόνισε ο εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα