Δίκη ψευτογιατρού: Ζητούσε χρήματα ακόμη και μετά θάνατον

Χρήματα ακόμη και μετά τον θάνατο ασθενών που τον εμπιστεύθηκαν ζητούσε ως υπόλοιπο της δήθεν «ιατρικής» αμοιβής του ο «ψευτογιατρός», όπως αποκάλυψε σήμερα μάρτυρας καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τη σύζυγο 46χρονου που είχε διαγνωσθεί με καρκίνο στον όρχι, ασθένεια που θεωρείται ιάσιμη κατά ποσοστό 95%, ο «Dr Kontos» συνολικά απέσπασε από την ίδια και τον σύζυγό της το ποσό των 136.560 ευρώ, ενώ το 2012 μετά το θάνατο του 46χρονου ο κατηγορούμενος της ζήτησε επιπλέον 3.500 ευρώ, λέγοντας της πως αυτό ήταν υπολειπόμενο χρέος.

«Τι να κάνω, του τα έδωσα» είπε η μάρτυρας αναφέροντας πως ακόμη και σήμερα βρίσκονται, υπό έρευνα κάποια πράγματα. Όπως εξήγησε, «την ώρα της κηδείας του άντρα μου, εξαφανίστηκε το αυτοκίνητο του με όλα του τα πράγματα του και κλειδιά.

Μετά διαπίστωσα πως μου διέρρηξαν σπίτι και εξαφανίστηκαν όλα τα σκευάσματα» κατέθεσε η μάρτυρας και προσέθεσε: «Υπήρχαν άνθρωποι πίσω από “γιατρό” που ενεργούσαν με διάφορους τρόπους. Κατέθεσα μήνυση αλλά μπήκε στο αρχείο διότι τότε δεν είχαμε όλα αυτά τα στοιχεία. Το 2017 που βρέθηκε η ταυτότητα του σύζυγού μου διαπιστώσαμε πως χρησιμοποιούνταν όλα αυτά τα χρόνια. Το αυτοκίνητο δεν έχει βρεθεί ακόμα αλλά έχουμε διαπιστώσει πως έχουν ανανεώσει, με στοιχεία του, ασφαλιστήρια συμβόλαια».

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι παρ’ όλο που οι γιατροί είχαν πει στο σύζυγό της να χειρουργηθεί άμεσα, ο Dr Kontos, τον απέτρεψε.

Αναφερόμενη στη γνωριμία τους με τον «ψευτογιατρό» η μάρτυρας κατέθεσε:

«Ήμασταν νιόπαντροι, θέλαμε να τεκνοποιήσουμε. Κάποια μέρα μου είπε ότι γνώρισε έναν διάσημο Έλληνα γιατρό που είναι ογκολόγος – νευρολόγος στην Ελβετία. Μίλησε στο τηλέφωνο μαζί του και έκλεισε ραντεβού. Συναντήθηκαν στο ισόγειο στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”. Ο Κόντος εξέτασε το σύζυγό μου και του είπε ότι θα του χορηγήσει αγωγή και έτσι δε θα χρειαστεί χειρουργείο. Μας έφερε στο σπίτι ένα κουτί με σκευάσματα που είχαν απέξω ιδιόχειρες επιγραφές. Έδωσε στον σύζυγό μου και κάποιες συνταγές με διατροφή και κάποια έλαια. Τότε δεν ζήτησε χρήματα. Έπειτα όμως από επτά μήνες, αφού ακολουθούσε τη συγκεκριμένη διατροφή ο όγκος μεγάλωσε. Ο σύζυγός μου ενημέρωσε τον Κόντο και εκείνος του είπε: «Μη φοβού, αυτό είναι σημάδι ότι ο καρκίνος εξαφανίζεται, ότι πρόκειται για υγρό που θα το απορροφήσει ο οργανισμός σου». Του είπε μάλιστα ότι θα του αλλάξει την αγωγή και πως ο όγκος θα φύγει τελείως».

Ωστόσο, όπως κατέθεσε στη συνέχεια «έβλεπα να μεγαλώνει ο όγκος και ο σύζυγός μου, μου έλεγε “μη λες κουταμάρες ο Κόντος είναι διάσημος γιατρός και έχει γιατρέψει μεγάλα ονόματα”…».

Μάλιστα ο σύζυγός της τον Οκτώβριο του 2007, έλαβε τραπεζικό δάνειο 10.000 για να προμηθευτεί τη νέα θεραπεία του «ψευτογιατρού», με τον ίδιο να τον καθησυχάζει λέγοντας «μην ανησυχείς, αν δε βλέπουμε βελτίωση, θα κάνουμε χειρουργείο λαπαροσκοπικά στην Ελβετία». Μάλιστα, του ζήτησε 800 ευρώ για να κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και 15.000 για να κλείσει την κλίνη αλλά και για να καλύψει το κόστος των φαρμάκων. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν στον κατηγορούμενο και ο ασθενής ετοιμάστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό για το χειρουργείο. Τότε, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, ο Κόντος του τηλεφώνησε και του είπε ότι ο γιατρός που θα τον χειρουργούσε στην Ελβετία βρίσκεται σε επίσκεψη στο Άγιον Όρος και μπορεί να τον χειρουργήσει σε κλινική στη Θεσσαλονίκη. Η επέμβαση αυτή μάλιστα έγινε παρουσία του «ψευτογιατρού», σύμφωνα με τη μάρτυρα.

Τα Χριστούγεννα του 2009 ο σύζυγος της λιποθύμησε από την αδυναμία. «Κάναμε εξετάσεις και ο καρκίνος είχε κάνει μεταστάσεις σε πάρα πολλά οστά. Ο σύζυγός μου επικοινώνησε ξανά με τον Κόντο και εκείνος του είπε ότι «δεν είναι σωστές οι εξετάσεις που σου κάνανε, μην τους ακούς θα σε πεθάνουν». Του ζήτησε 30.000 ευρώ για να πάνε στη Γερμανία. Όμως πριν -του είπε- «πρέπει να ενισχύσουμε τον οργανισμό σου με μια ένεση αρτεμησίνης που στοίχιζε 20.000 ευρώ», τα οποία ο άντρας δανείστηκε από φίλο του και του τα έδωσε».

Η μάρτυρας ανέφερε ότι πληροφορήθηκε για το θάνατο του συζύγου της, ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι και ενώ εκείνος ήταν μόλις 46 ετών. «Θα μπορούσε όχι μόνο να ζει αλλά και να έχουμε τεκνοποιήσει ήμασταν νιόπαντροι. Λες και ήθελε να τον βλέπει να αργοπεθαίνει. Μας έκανε τόσο μεγάλη ζημιά αυτός ο άνθρωπος. Μόλις τον είδα στην τηλεόραση έπαθα σοκ», υποστήριξε.

Η δική θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα