Δίκη ψευτογιατρού: «Μου παρουσιάστηκε ως χειρουργός ορθοπεδικός – Μου αφαίρεσε πλευρό»

Ως διακεκριμένος ορθοπεδικός-χειρουργός, διεθνούς φήμης που χειρουργούσε κυρίως σε Γαλλία και Ελβετία, παρουσιάστηκε σε μάρτυρα ο κατηγορούμενος ψευτογιατρός, ο οποίος μάλιστα ήταν επικεφαλής στο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη πριν από 4 χρόνια.

Ο μάρτυρας, ο οποίος το 2014 είχε ατύχημα με αλεξίπτωτο και τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη, υπεβλήθη το 2018 σε χειρουργείο από τον κατηγορούμενο και τρεις συνεργούς του ιατρούς, ιδιωτικής κλινικής του Κέντρου της Αθήνας, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι θα ξαναπερπατήσει.

Κατά την επέμβαση, του αφαίρεσαν το πλευρό, του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό», και τον κατέστησαν ανάπηρο σε ποσοστό 85%.

Ο ασθενής είχε χειρουργηθει τον Ιούνιο του 2014 στο ΚΑΤ, όπου εκεί οι χειρουργοί τού είπαν ότι δεν θα ξαναπερπατησει, διότι είχε σπάσει σπόνδυλος.

«”Μάθε να ζεις με αυτό, δεν παίρνει βελτίωση, έχει τραυματιστεί ο νωτιαίος μυελός” μου είπαν οι γιατροί στο ΚΑΤ. Εγώ δεν μπορουσα να το δεχτώ κι έψαχνα να βρω και άλλους γιατρούς. Αρχές Μαρτίου 2018 πήγα στην Κλινική. Ήταν τέσσερα άτομα απ’ έξω και ο κατηγορούμενος, με πολιτικά ρούχα. Μου είπε οτι είμαι συνεργάτης Δ.Π. και πως είναι χειρούργος ορθοπεδικός, δε χειρουργεί εδώ, αλλά στη Γαλλία, την Αγγλία, την Αμερική. Του έδειξα ακτινογραφία και μου είπε «όλα γίνονται, θα σε κάνω να παίξεις και μπάλα». Μου είπε ότι η θεραπεία θα γίνει με βλαστοκύτταρα, θα αποκατασταθεί η βλάβη με χειρουργείο. Μου έστειλε email με οδηγίες, για έξι μήνες έτρωγα γαϊδουράγκαθο, χόρτα καθημερινά και έπαιρνα 12 χάπια. Μου είπε μόνο στο εξωτερικό γίνεται το χειρουργείο. Μου απαγόρευσε να τρώω κρέατα, αρνί, χοιρινό και μοσχάρι, ζήτησε να μην έχω σεξουαλική ζωή καθόλου. Μέσα Ιουνίου, μου είπε να κάνω αξονική και μαγνητική».

Ο μάρτυρας ακολούθησε πλήρως τις οδηγίες του «ψευτογιατρού» δίνοντας συνολικά το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ για το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη, σε χάπια και ενέσεις. Το χειρουργείο έγινε, ωστόσο η υγεία του χειροτέρεψε.

«Τραβούσα του Χριστού τα πάθη. Πονούσα φρικτά. Ήμουν χάλια, ζωντανός-νεκρός, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στο σπίτι είχα πυρετό, 40. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι και μούγκριζα, αυτή ήταν η κατάστασή μου» ανέφερε ο μάρτυρας, διευκρινίζοντας στην κατάθεσή του ότι ο κατηγορούμενος είχε ακόμα και στην κλινική την εικόνα του μεγαλογιατρού.

«Με τη πειθώ του και την αγιοσύνη του, έλεγες αυτός είναι “άγιος άνθρωπος”. Είχε πειθώ, μιλούσε με ιατρικούς όρους, συζητούσε πάντα για τη θρησκεία, μου έλεγε ότι έκανε καλά τον βασιλιά του Σουδαν» τόνισε ο μάρτυρας, προσθέτοντας πως στη συνέχεια ο ψευτογιατρός τού είπε ότι θα έπρεπε να κάνει και ενέσεις βλαστοκυττάρων, τέσσερις έναντι 7.000 ευρώ η μία.

«Του είχα πει ότι εάν περπατήσω, θα του γράψω ένα σπιτάκι στη θάλασσα που έχω. Με πήρε κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει “με αυτό το σπιτάκι που μου είχες πει, τι θα γίνει;”. Του απάντησα “όταν περπατήσω, θα στο δώσω”. Δεν έχω πια αναπνοή, δύο χρόνια δεν μπορώ να μπω στη θάλασσα. Είμαι χειρότερα από πριν. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω επιβαρυνθεί στο αναπνευστικό, κάθε μέρα έχω πυρετό. Θα μπορούσα να μην έχω κάνει χειρουργείο. Εγώ πήγα εκεί για να περπατήσω. Η εντύπωση που μου έδωσαν ήταν πως είναι ομάδα. Πώς με βάζουν εμένα μέσα με 82% αναπηρία, αφού ξέρουν ότι δε θα γίνω καλά;

Ας μου ζητούσαν 20.000 ευρώ, να τους τα δώσω. Πλέον έχω αναπηρία 85% εφ’ όρου ζωής. Έπρεπε να μου πουν όπως οι άλλοι γιατροί ότι δε γίνεται τίποτα. Πέρασα όλα αυτά, ταλαιπώρησα του δικούς μου ανθρώπους για να με κοροϊδεύουν οι κατηγορούμενοι».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα