Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση του θύματος

εκλεισμένων των θυρών θα γίνει η κατάθεση της αθλητριας, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, μετά από σχετικό αίτημά της.

«Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε την διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητας της» ανέφερε η δικηγόρος της Κλειώ Παπαπαντολέων.

Να γίνει δεκτό το αίτημα πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, ενώ η υπεράσπιση του 38χρονου προπονητή δεν έφερε αντίρρηση στο αίτημα, ως προς την κατάθεση μόνο του θύματος κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να γίνει μόνο η κατάθεση του θυματος κεκλεισμένων των θυρών.

Αρχίζει στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo με κατηγορούμενο πρωην προπονητή της ιστιοπλοϊας για βιασμό μιας 11χρονης τότε αθλητριας.

Την αθλήτρια είχε κατονομάσει η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου όταν κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι είχε πέσει η ίδια θύμα βιασμού πριν από 24χρονια, ανοιγοντας τον δρόμο και σε άλλες γυναίκες για να μιλήσουν.

Μετά την καταγγελία της Ολυμπιονίκη, κατέθεσε και η 21 ετών σήμερα αθλήτρια, η οποία υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ότι κακοποιείτο από τα 11 μέχρι τα 14 χρόνια της από τον τότε προπονητή της.

Η εισαγγελία κινηθηκε ταχύτατα. Εκδόθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου ένταλμα σύλληψης, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή στον οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με το ανήλικο κορίτσι.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση, την αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και την κατάχρηση σε ασέλγεια της 11χρονης.

Ο εισαγγελέας στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο που έδειξε «εδώλιο» στον 38χρονο, είχε κρίνει πως «ο κατηγορούμενος χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτριά του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα