Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό αθλήτριας: Μου κατέστρεψες το παιδί

Σε υψηλούς τόνους, με την κατάθεση της μητέρας και του πατέρα της αθλήτριας ιστιοπλοΐας, συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση του βιασμού από τον προπονητή της πριν από έντεκα χρόνια

Οι δύο μάρτυρες δέχθηκαν βροχή ερωτήσεων ενώ ένταση δημιουργήθηκε στη δικαστική αίθουσα όταν και ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας θέλησε να υποβάλει ερωτήσεις στη μητέρα της αθλήτριας ιστιοπλοΐας.

Κατηγορούμενος : Θέλω να με κοιτάει

Μητέρα: Αμετανόητος

Κατηγορούμενος : Κοίτα με

Μητέρα : Δε θέλω να σε κοιτάω σε σιχαίνομαι, μίασμα

Κατηγορούμενος : Εγώ και γονατιστός, μπορώ να σου ζητήσω συγγνώμη


Μητέρα : Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Είσαι κτήνος.

Κατηγορούμενος: Όταν σε πήρα τηλέφωνο, για πολλοστή φορά που βγήκα με την Αμαλία…

Μητέρα : Δεν ντρέπεσαι που τα λες αυτά, ντροπή σου, βίασε το παιδί μου, ο Θεός να σε κάψει, θρασίμι, μίασμα, μου κατέστρεψες το παιδί.

Ο πατέρας και η μητέρα της αθλήτριας, η οποία είναι σήμερα 23 ετών και όσα καταγγέλλει ότι βίωσε συνέβησαν πριν από έντεκα χρόνια, όταν ήταν ανήλικη στην τρυφερή ηλικία των 12-13 ετών, περιέγραψαν πως η κόρης τους τον Δεκέμβριο του 2013 αποφάσισε να τους αποκαλύψει τον εφιάλτη που βίωνε από τον προπονητή της.

Οι ίδιοι μετά το αρχικό σοκ πήγαν στο αστυνομικό τμήμα ωστόσο δεν προχώρησαν σε επίσημη καταγγελία σε βάρος του μετά από προτροπή και του διοικητή ενώ ενημέρωσαν τους ιθύνοντες του ιστιοπλοϊκού ομίλου.

«Εγώ έμαθα για τη δράση του Τ… από το ηχογραφημένο μήνυμα του παιδιού μου στο κινητό του πατέρα της. Ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί. Μας ανάφερε ότι ο κατηγορούμενος, δεν είναι αυτός που πιστεύετε, με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς» κατέθεσε η μάρτυρας στο δικαστήριο.

Όπως περιέγραψε η μητέρα της αθλήτριας το σοκ ήταν μεγάλο καθώς με τον προπονητή διατηρούσαν φιλική σχέση. «Ο κατηγορούμενος ήρθε το 2010 στον όμιλο στον Ωρωπό» ανέφερε η μάρτυρας και περιέγραψε πως διατηρούσε καλές σχέσεις με το σύζυγο της ο οποίος ήταν έφορος τότε στον ιστιοπλοϊκό όμιλο, προσθέτοντας «όταν άκουσα αυτό το ηχογραφημένο μήνυμα, έγινα χίλια κομμάτια και σκεφτόμουν τι θα κάνω εγώ και ο άνδρας μου. Όλο το βράδυ κλαίγαμε. Δε της δείξαμε να καταλάβει ότι είχαμε ακούσει. Ακούσαμε για ένα άνθρωπο, δικό μας, που τον ξέραμε, που εμένα μου έδειχνε θαυμασμό, για πολλά, την ηθική μου, τη σχέση μου με άνδρα μου. Προσπαθούσε να μας χαϊδέψει τα αυτιά, αντιλήφθηκα στη συνέχεια».

Η μάρτυρας επισήμανε στην κατάθεση της πως οι γονείς εμπιστευόταν τον κατηγορούμενο με…τυφλά μάτια.

«Η συμπεριφορά κατηγορούμενου απέναντι σε όλα τα παιδιά ήταν ίδια. Τον εμπιστευόσασταν με τυφλά μάτια όλοι. Έδειξε ότι ήθελε να είναι κοντά στα παιδιά, σαν φίλος. Εκείνη την περίοδο ο όμιλος ήταν σαν οικογένεια. Βέβαια μερικές φορές, ξεπερνούσε και το όριο. Του έλεγα μην παλιμπαιδίζεις, αυτά είναι παιδιά. Από την άλλη, αρκετές φορές τον είχα ακούσει να μιλάει απότομα. Κάποια στιγμή που μίλησε στην κόρη μου για τα κιλά της, του το είπα. Εκεί, εκείνος, μου είπε αν κάποιο παιδί μου πάθει κάτι στη θάλασσα, εγώ θα δέσω την άγκυρα στο λαιμό μου και θα πέσω μέσα» ανέφερε η μάρτυρας στην κατάθεση της.

Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως θεωρούσε τον κατηγορούμενο φίλο ενώ εκείνος την θεωρούσε αδελφή του, θεωρούσε ότι είχαν τον ίδιο πόνο επειδή και οι δύο είχαν χάσει δικούς τους ανθρώπους ενώ περιέγραψε πως ο κατηγορούμενος τους είχε καλέσει μία φορά σπίτι του για φαγητό.

Για την κατάσταση της κόρης της εκείνη την περίοδο η μάρτυρας υποστήριξε πως το μόνο που είχε παρατηρήσει ήταν μία πτώση στην απόδοση της στο σχολείο και κάποιους μώλωπες στο σώμα της, οι οποίοι της είπε (η κόρη της ) πως ήταν από το σκάφος και την πίστεψε χωρίς να δώσει σημασία.

«Ήταν φίλος»
Η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από την εισαγγελέα σχετικά με το γεγονός ότι αποκαλούσε στην κατάθεση της τον κατηγορούμενο με το μικρό του όνομα.

Εισαγγελέας : Ένας άνθρωπος που έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό στο παιδί σας είναι ο Τ…;

Μάρτυρας : Είναι δυνατόν να με ρωτάτε κάτι τέτοιο; Αυτός ο άνθρωπος είναι η αιτία που έχει διαλυθεί το σπίτι μου.

Εισαγγελέας : Ένας άνθρωπος που φέρεται να σας έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό είναι ακόμα ο Τ…;

Μάρτυρας : Πάντα Τ… τον έλεγα, δεν τον έλεγα με το επώνυμο Α….

Εισαγγελέας : Ήταν κοντά σας;

Μάρτυρας : Ναι ήταν προπονητής και φίλος. Είχε προτείνει όταν γεννήθηκε τρίτο μας παιδί να το βαπτίσει.

Εισαγγελέας : Αυτός τα έκανε όλα; Αυτός πρότεινε να παρευρεθείτε σπίτι του;

Μάρτυρας :Ναι

Εισαγγελέας : Αυτός ο αυστηρός, απόμακρος στην προπόνηση;

Μάρτυρας : Είπα ότι είχε οικειότητα με όλους, ήταν καλός με παιδιά, απλά εγώ είπα ότι στο περιστατικό με τα κιλά, έδειξε αυστηρότητα.

Εισαγγελέας Στο θέμα της προπόνησης ήταν αυστηρός;

Μάρτυρας : Είναι ένας άνθρωπος με ένταση.

Η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις και από τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα σχετικά με τις καταθέσεις μαρτύρων στην υπόθεση που υποστήριξαν ότι η αθλήτρια διατηρούσε σχέσεις με τον προπονητή της.

Εισαγγελέας : Υπάρχουν καταθέσεις ότι η κόρη σας ήταν η ουρά του, επιδίωκε να βρίσκεται κοντά του και πως ανάμεσα στην κόρη σας και τον προπονητή έτρεχε κάτι παραπάνω. Γιατί να έρθουν να καταθέσουν όλα αυτά στην ανάκριση;

Μάρτυρας : Μου κάνει εντύπωση ότι ήρθαν και τα είπαν αυτά. Πιστεύω πως καλύπτουν άλλους, που θέλουν να αποφύγουν τις πειθαρχικές ευθύνες οι ανθρώποι και του ομίλου και από ζήλια και μόνο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Θέλαν να καλύψουν πειθαρχικές κυρώσεις που θα είχαν μέλη του ομίλου.

Εισαγγελέας : Τι πειθαρχικές κυρώσεις θα είχανε τα μέλη του δ.σ. για ενέργειες που είχε κάνει κατηγορούμενος;

Μάρτυρας : Όταν το έμαθαν δεν έκαναν τίποτα.

Εισαγγελέας : Γιατί να τα πουν μετά από τόσα χρόνια;

Μάρτυρας : Από ζήλια.

(…)

Εισαγγελέας : Η κόρη σας με τον κατηγορούμενο, δεν είχανε σχέση πέρα από αθλητικό κομμάτι; Μάρτυρας λέει πως είχατε πει «άσχημο θα ήταν να παντρευτεί με τον προπονητή της».

Μάρτυρας : Είναι δυνατόν στον Αφγανιστάν είμαστε; 12 με 28; Εάν ήθελα να την παντρολογήσω, δεν θα την είχα μέχρι τώρα, δέκα φορές;

Εισαγγελέας : Ερχόταν ποτέ να παίρνει ο κατηγορούμενος την κόρη σας με το αυτοκίνητο;

Μάρτυρας : Ποτέ.

Εισαγγελέας : Κυρία μάρτυρα έχω πέντε καταθέσεις που το λένε;

Μάρτυρας : Όλα τα παιδιά μάζευε. Ποτέ η Αμαλία δεν πήγε ποτέ μόνη της με Τ.., πουθενά. Μόνη της δεν ήταν ποτέ, ήταν και η αδελφή της πάντα μαζί.

Εισαγγελέας: Ένας άνθρωπος που θεωρείτε φίλος, θα ήταν κακό εάν ερχόταν να την πάρει;

Μάρτυρας : Δε μ αρέσει, έχει πατέρα να την πάρει.

Η μητέρα της αθλήτριας επισήμανε στην κατάθεση της ότι η κόρη της μέχρι να συμβούν όλα αυτά ήταν ένα χαρούμενο αλλά συνεσταλμένο παιδί το οποίο στη συνέχεια ήταν «ένα παιδί σε μόνιμο άγχος, ανησυχούσε για εμάς, κοιμόμουν μαζί της συχνά διότι είχε εφιάλτες».

Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της μητέρας της αθλήτριας υπήρξε ένταση ανάμεσα στη μάρτυρα και στη συνήγορο του κατηγορουμένου με ανταλλαγή λεκτικών αψιμαχιών ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η μητέρα της αθλήτριας απευθυνόμενη μάλιστα στη δικηγόρο υπεράσπισης Βάσω Πανταζή της είπε χαρακτηριστικά «θα έπρεπε να ντρέπεστε, βγαίνεις στην τηλεόραση και λες δεν υπάρχει αδίκημα», προσθέτοντας «αυτά που λέει είναι απαράδεκτα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης η μάρτυρας τόνισε σχετικά με τους λόγους που κατήγγειλε η κόρης της την υπόθεση στη δικαιοσύνη μετά από δέκα χρόνια επισήμανε «η απόφαση να έρθουμε εδώ δεν ήταν δική μας αλλά της Αμαλίας. Ο λόγος δεν ήταν η Μπεκατώρου αλλά με αφορμή την Μπεκατώρου ότι υπήρξε μία κινητοποίηση της Δικαιοσύνης και είπαμε ότι τώρα δεν θα είμαστε μόνοι μας επειδή μέχρι ότε ήμασταν μόνοι μας».

Κατάθεση πατέρα : «Θέλω να σκοτωθώ από τότε που το έμαθαν»
Για όσα συνέβησαν κατέθεσε στο δικαστήριο και ο πατέρας της αθλήτριας, ο οποίος μάλιστα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και ενώ δέχθηκε ερωτήσεις για ένα συγκεκριμένο περιστατικό όπου φέρεται η κόρη του να κακοποιήθηκε σεξουαλικό σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου ο μάρτυρας διέμενε με τον κατηγορούμενο, ξέσπασε σε κλάματα.

Ο πατέρας της αθλήτριας, ο οποίος συνεργαζόταν στενά με τον κατηγορούμενο λόγω της ιδιότητας του ως εφόρου του ιστιοπλοϊκού ομίλου περιέγραψε στην κατάθεση του πως έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν έμαθε τι είχε συμβεί με την κόρη του και τον προπονητή. «Παιδάκια ήταν, τι ιδιαίτερες σχέσεις; Ήταν προπονητής παίδων μέχρι 13 ετών. Τι παραπάνω σχέσεις να σκεφτείς από ένα προπονητή που έχεις σαν οικογένεια; Έφυγε γη κάτω από τα πόδια μου όταν το έμαθα. Κι αυτό από έναν άνθρωπο που μόνο καλό του έκανα, του έχτισα το όνειρο του» τόνισε ο μάρτυρας στην κατάθεση του, απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου του δικαστηρίου.

Πρόεδρος : Από το 2010 μέχρι το 2012 η κόρη σας, είχε τακτική επαφή με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας : Ναι

Πρόεδρος : Υπήρχε μεταβολή στην συμπεριφορά της;

Μάρτυρας : Καμία. Ένα κλειστό μαζεμένο κορίτσι. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει.

Πρόεδρος : Πως θα την χαρακτηρίζατε την κόρη σας ;

Μάρτυρας : Μαζεμένο, ήσυχο, κλειστό παιδί.

Πρόεδρος : Πως ένιωθε όταν πήγαινε στα μαθήματα;

Μάρτυρας : Το ξεκινήσαμε μαζί γιατί πηγαίναμε μαζί για ψάρεμα. Την αγαπούσε την θάλασσα και πήγαινε χαρούμενη στην ιστιοπλοΐα.

Πρόεδρος : Πέρα από τα μαθήματα υπήρχε άλλη επικοινωνία με τον κατηγορούμενο; Μηνύματα;

Μάρτυρας : Όχι. Με τον κατηγορούμενο ξεκινήσαμε και χτίσαμε αυτό το κομμάτι, τον όμιλο. Μαζί μου εγώ στον όμιλο είχα και παιδιά μου και είχαμε μεγάλη επαφή.

Πρόεδρος : Κοινωνικές επαφές με τον κατηγορούμενο είχατε;

Μάρτυρες : Θέλοντας και μη είχαμε γίνει φίλοι. Το όνειρο το δικό του ήθελα εγώ να φτιάξω και έτσι δεθήκαμε πιο πολύ.

Πρόεδρος : Πως είδατε τη συμπεριφορά του;

Μάρτυρες : Για την ηλικία του είχε τις παραξενιές του, τον έπιανα και του έλεγα να μη φωνάζει στα παιδιά, είχε τα ΟΥΚ μέσα του…Εγώ ήμουν δίπλα του. Σε αποστολές. Ήμουν ο μόνος έφορος σε όλη την Ελλάδα που έβαζε την υπογραφή του στις αποστολές.

Πρόεδρος : Είχατε παρατηρήσει μία ιδιαίτερη σχέση του κατηγορούμενου με την κόρη σας;

Μάρτυρας : Παιδάκια ήταν. Όλα τα είχε αγκαλιά του. Τα φίλαγε, τα έβαζε στα πόδια του. Ήμασταν σαν οικογένεια.Η συμπεριφορά του ήταν ίδια.

Πρόεδρος : Τι ξεπέρασε τα όρια; Τι σας σόκαρε στη συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας : Όταν έμαθα από την ηχογράφηση αυτό που έκανε το παιδί μας. Στο κινητό μου.

Πρόεδρος : Πόσα λεπτά μίλησε η κόρη σας;

Μάρτυρας : Τι να σας πω, δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Άκουσα τα χειρότερα. Έλεγε ο Τ… δεν είναι αυτός που νομίζετε. Με βιαζει, με κακοποιεί και με απειλεί για τη ζωή μου και τη δική σας.

Πρόεδρος : Υπάρχουν κάποιοι που καταθέτουν ότι ήταν δίπλα διπλά η κόρη σας με τον κατηγορούμενο και πως υπήρχε σχέση και φαινόταν να το επιδιώκει η κόρη σας.

Μάρτυρας : Ο κατηγορούμενος ήταν πιο κοντά μαζί μας λόγω φύσης της δουλειάς μου. Μπορεί κάποιος να την έβλεπε μαζί του επειδή η Αμαλία, βοηθούσε στον όμιλο δεν είχε πάει ποτέ κάπου με Τ…

Πρόεδρος : Είχε τύχει να πάει να την πάρει από σχολείο;

Μάρτυρας : Δε ξέρω. 25 χρόνια δεν έχει πάει κανείς να πάρει το παιδί μου από το σχολείο. Δύο ημέρες δεν έχω πάει όταν γέννησε η γυναίκα μου το τρίτο παιδί. Δεν είχα δώσει τέτοιο δικαίωμα.

(…)

Εισαγγελέας : Οι μητέρες των άλλων παιδιών που καταθέτουν όσα καταθέτουν γιατί τα λένε;

Μάρτυρας : Ήρθαν και κατέθεσαν για τη ζήλια που είχαν με την Αμαλία. Που πήρε παγκόσμιο… Που από την καταστροφή του αυτό το παιδί, κατάφερε να τους ξεπεράσει όλους. Το έζησα σαν έφορος όλα αυτά τα χρόνια…

Εισαγγελέας : Γιατί οι άνθρωποι του ομίλου εφόσον η Αμαλία, δεν είχε διακριθεί ακόμα τον Δεκέμβριο του 2013 όταν τους είπατε τι είχε συμβεί στο παιδί σας, δε σας στήριξε κανείς;

Μάρτυρας : Από το φόβο και την ανευθυνότητα τους.

Εισαγγελέας : Τι είχανε να φοβηθούν;

Μάρτυρας : Αυτή την αίγλη που είχαν πάρει από όμιλο που τους γνώριζαν όλοι…

Εισαγγελέας : Ήσασταν αγαπητός, σας γνώριζαν και οι πέτρες και λέτε στους υπόλοιπους το παιδί μου έχει πρόβλημα και δε σας υποστηρίζει κανείς.

Μάρτυρας : Και μου έριξαν και την ευθύνη

Εισαγγελέας : Μήπως επειδή έβλεπαν αυτά που εσείς δεν μπορούσατε;

Μάρτυρας : Όχι μου έριξαν ευθύνη διότι εγώ ήμουν στο αθλητικό κομμάτι.

Εισαγγελέας : Μία πράξη φέρεται να έγινε εντός δωματίου στο Γαλαξίδι, ενώ ήσασταν κι εσείς σε αυτό…

Μάρτυρας : Από τότε που το έμαθα αυτό, πετάγομαι κάθε μέρα στον ύπνο
μου, που δεν μπορούσε να υποστηρίξω το παιδί μου.

Εισαγγελέας : Το θεωρείτε αληθές; Ενώ κοιμόμασταν δίπλα…

Μάρτυρας : Θέλω να τον ρωτήσω εάν ήταν το βίτσιο ενός 11-12 χρονου και όχι ενός 29χρονου ανώμαλου

(…)

Πρωτοδίκης(εκ αριστερών): Δε σας έκανε εντύπωση που δεν ακούσατε κάτι;

Μάρτυρας (κλαίγοντας) Τι να σας πω ότι θέλω να σκοτώσω τον εαυτό μου από τότε που το έμαθα που δεν μπόρεσα να προστατέψω το παιδί μου.

Πρωτοδίκης (εκ δεξιών) Αποκλείεται να ήταν ερωτευμένη η κόρη σας;

Μάρτυρας: Τι ερωτευμένη; Παιδάκια ήταν.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη 12 Μαΐου. Θα συνεχίσει να καταθέτει ο πατέρας της αθλήτριας με την υποβολή ερωτήσεων από τους δικηγόρους υποστήριξης κατηγορίας και υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα