

Σε συμπεριφορές που «δικαιολογούν δυσπιστία για μεροληψία και πρόσφορες να επηρεάσουν τους ενόρκους, όπως και έγινε» έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας αναπτύσσοντας το αίτημα εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας.
Ο κ. Κούγιας εστίασε στην άρνηση κλήτευσης ή επανεξέτασης σειράς μαρτύρων και για στοιχεία που δεν προσκομίστηκαν στο δικαστήριο. «Είναι πρωτοφανές να εκδίδονται απορριπτικές ομόφωνες αποφάσεις με συνοπτικές διαδικασίες», είπε ο κ. Κούγιας, αποδίδοντας στην πρόεδρο ότι αφιέρωσε δυσανάλογο μεγάλο μέρος στην εξέταση των νοσηλευτριών, όταν στέρησε από τον συνήγορο υπεράσπισης τη δυνατότητα να εξετάσει τους σημαντικότερους μάρτυρες, όπως οι επιστήμονες Νικ. Ράικος, Περ. Μακρυθανάσης και Ιω. Παπαγιάννης.
«Στερήθηκε στην υπεράσπιση η δυνατότητα να εξετάσει τους μάρτυρες. Με χρονοδιακόπτη έπρεπε να το κάνουμε; Λες και πρέπει να τελειώσουμε άρπα κόλλα τη δίκη αυτή; Με αυτούς τους ανεκδιήγητους μάρτυρες και αυτή την ανεκδιήγητη ανάκριση;» τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο είπε: «Αρνηθήκατε με ανήθικο τρόπο και απαράδεκτο να μην διακόψετε το δικαστήριο για να κάνω θεραπεία. Τολμώ να το πω! Να μην σας τύχει. Ούτε ο θεός δεν μπορεί να το κάνει αυτό».
Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στο αίσθημα δικαίου: «Και σας λέω να πάει στο διάολο η κυρία κατηγορουμένη… Έχει εξαφανιστεί το αίσθημα δικαίου! Για να ικανοποιηθεί ο υπουργός δικαιοσύνης που έβγαινε στην τηλεόραση. Για να ικανοποιηθούν τα πρωινάδικα (…) Είναι σκάνδαλο να είναι η κυρία κατηγορούμενη στη φυλακή με αυτή την κατηγορία».
Νωρίτερα, στην προσπάθεια της προέδρου να ξεκινήσει η απολογία αφού δεν ήταν έτοιμο το σε βάρος της αίτημα εξαίρεσης, ο Αλέξης Κούγιας διαμαρτυρήθηκε έντονα.
Πρόεδρος: Όταν ετοιμαστείτε μπορείτε να καταθέσετε την αίτηση εξαίρεσης, μέχρι τότε να ξεκινήσει η απολογία…
Κούγιας: Της απαγορεύω να απαντήσει σε ερωτήσεις σας. Ο Θεός της κυρίας κατηγορούμενης είμαι εγώ. Εγώ κατευθύνω τη συνείδηση της σε αυτό το στάδιο. Η κυρία κατηγορούμενη δεν απολογείται, θέλω το χρόνο να τη συντάξω με επιμέλεια.
Πρόεδρος: Το δικαστήριο δεν γίνεται να ανεβοκατεβαίνει για να φέρετε το αίτημα εξαίρεσης. Σας δώσαμε τον επιπλέον χρόνο.
Σχετικά Νέα
Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας στον Όλυμπο – Κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης γυναίκας, πλησίον του καταφυγίου «Αγαπητός» στον.
Άρης Μουγκοπέτρος: Νόμιζα ότι ήταν καπνογόνο και το κράτησα στο χέρι μου – Η συγκινητική του ανάρτηση
Τα πράγματα θα μπορούσε να είναι χειρότερα, να μην μπορούσα να ξαναδώ τα παιδάκια.
Θανατηφόρο τροχαίο με 56χρονο στο Καστελόριζο
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο,19 Απριλίου, στις 19:30 στο Καστελόριζο. ‘Ενας 56χρονος.
Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Στη Σύρο αποβιβάστηκαν 220 άτομα λόγω λάθους στα εισιτήριά τους
Αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στα δύο οδικά δίκτυα καθώς αρκετοί εκδρομείς επέστρεψαν από.