Δίκη Π. Φιλιππίδη: Διακοπή για να εμφανιστεί στο δικαστήριο ίδιος

Στις 28 Μαρτίου θα ξεκινήσει η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών προκειμένου να εμφανιστεί και ο ίδιος στο ακροατήριο. Η πρώτη συνεδρίαση διεξήχθη σε κλίμα έντασης, ενώ στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν δημοφιλείς ηθοποιοί που αναμένεται να καταθέσουν σε βάρος του κατηγορουμένου για ένα βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού ηθοποιού.

Ο εκ των συνηγόρων του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου να μπορέσει να έρθει ο εντολέας του στο δικαστήριο, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας: “Πρέπει να είναι παρών για να τον ρωτήσετε ποια είναι η θέση του. Ούτως ή άλλως θα διαρκέσει η δίκη επί μακρόν, γι’ αυτό παρακαλώ το δικαστήριο, ώστε ο Πέτρος Φιλιππίδης να είναι εδώ. Είναι ο πρωταγωνιστής αλλά δεν παίζει θέατρο πια, είναι κατηγορούμενος και είναι πιο σωστό να είναι παρών” ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Δημητρακόπουλος: Δεν είναι δυνατόν για λόγους υγείας να είναι εδώ σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης για να σας αναπτύξει τη θέση του σε σχέση με όσα τον κατηγορούν. Για αυτό θα σας παρακαλούσα να διακόψετε ώστε ο πρωταγωνιστής αυτής της δίκης – που δεν είναι εικονική αλλά πραγματική – να έρθει σε αυτή την αίθουσα όχι μόνο για να τοποθετηθεί επί των κατηγοριών, αλλά και για να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες. Αυτό είναι δικονομικά σωστό.

Πρόεδρος: Υπάρχει κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του;

Μ. Δημητρακόπουλος: Το μεγαλύτερο πιστοποιητικό θα είναι μόλις τον δείτε. Αν δώσετε διακοπή θα έρθει. Αν δεν μπορεί να έρθει θα τον φέρουμε με αμαξίδιο. Μπορώ να δώσω αυτή τη διαβεβαίωση ως άνθρωπος όχι ως Θεός. Αν είναι σε θέση να έρθει θα έρθει με καροτσάκι . Εγώ δεν είμαι σεναριογράφος ότι το λέω ισχύει. Γίνεται μια προσπάθεια να ανακτήσει το σωματικό του βάρος μέσα στις φυλακές, έχει χάσει 25 κιλά.

Πρόεδρος: Πρέπει να έρθει ….

Μ. Δημητρακόπουλος: Θέλει να έρθει θα απαντήσει σε όλα. Θα γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, θα υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες γιατί γίνεται μια προσημείωση δίκης όλο αυτό τον καιρό στα κανάλια ….

Πολιτική Αγωγή: Πάντως δεν κάναμε εμείς αυτή τη προσημείωση…

Δημητρακόπουλος: Σας λέω ότι ο κ. Φιλιππίδης θα είναι εδώ έστω και με καροτσάκι εφόσον είναι καλά και δεν αποδημήσει εις Κύριον…

Αλεξανδρος Μίντζιας (πολιτική αγωγή): Εδώ και δυο μήνες στα κανάλια προαναγγέλλει η πλευρά του κατηγορουμένου αποκαλύψεις και κάνει επιθέσεις σε μάρτυρες. Από την αρχή ακόμα και πριν τις καταγγελίες επικαλείται ένα πρόβλημα υγείας. Ήρθαν εδώ χωρίς χαρτιά γιατρών και λένε στο δικαστήριο ότι θα πεισθεί δια της…οράσεως (…) Καταπατούνται τα δικαιώματα των θυμάτων, διαβάλλονται στην τηλεόραση και έχουν έρθει να απαντήσουν εδώ που αρμόζει.

Η δήλωση αποχής
Κατά την έναρξη της διαδικασίας είχε κατατεθεί δήλωση αποχής από την εισαγγελέα της έδρας, με το δικαστήριο να αποφασίζει τελικά πως θα προχωρήσει με την αρχική του σύνθεση. Ακολούθησε η εκφώνηση του καταλόγου των μαρτύρων μεταξύ των οποίων βρίσκονται τα τρία φερόμενα θύματα του ηθοποιού Μ.Α, Σ.Μ και Α.Γ που δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Τον κατάλογο των μαρτύρων συμπληρώνουν 12 άτομα ακόμη, μεταξύ των οποίων ο Σπύρος Μπιμπίλας, μια στενή συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη αλλά κι η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου.

Από την πλευρά των θυμάτων προτάθηκαν 15 μάρτυρες μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί Λένα Δροσακη, Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Εβελίνα Παπούλια, αλλά και ένα στέλεχος μεγάλου καναλιού. Το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων, όπου κληρώθηκαν και τελικά επιλέχθηκαν δυο άνδρες και δυο γυναίκες, αλλά και δυο αναπληρωματικοί ένορκοι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα