

Η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 με τις απολογίες ανώτερων στελεχών της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα του Διοικητή της Πυροσβεστικής Νέας Μάκρης, του Διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων Αθηνών και Διοικητής Πυροσβεστικών δυνάμεων Ανατολικής Αττικής.
Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι υπεραμύνθηκαν των ενεργειών τους, υποστηρίζοντας πως «δεν υπήρχαν επαρκή μέσα για την αντιμετώπιση της φωτιάς».
«Ήταν η πρώτη φορά που φοβήθηκα»
Δύο ανώτατα στελέχη της Πυροσβεστική, χαρακτήρισαν ως πολεμικό συμβάν τη συγκεκριμένη φωτιά. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Νέας Μάκρης, μάλιστα, είπε ότι αν και ήταν καπετάνιος στον πόλεμο στον Περσικό, στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ, ήταν η πρώτη φορά που φοβήθηκε.
Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Αθηνών τόνισε ότι δεν υπήρχε ενδεδειγμένη οδός διαφυγής για τους ανθρώπους και γι’ αυτό δεν δόθηκε εντολή, δεν υπήρξε εισήγηση για οργανωμένη απομάκρυνση, μεταδίδει η ΕΡΤ.
Υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα θα ήταν εφιαλτικά, καθώς όπως αποδείχτηκε ακόμη και η θάλασσα δεν ήταν ασφαλές σημείο για να φτάσουν οι πολίτες, γι’ αυτό και κάποιοι κάηκαν στην παραλία.
Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ακόμη και όσοι ξεκίνησαν για να φύγουν εγκλωβίστηκαν με συνέπεια να καούν στα οχήματά τους.
Σχετικά Νέα
Πάτρα: Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ανθείας – Η οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κάτω Αχαΐα προς την.
Χανιά: Φωτιά σε σταθμευμένα οχήματα έξω από αποθήκη
Στις φλόγες τυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (21/4), μία σειρά από αυτοκίνητα που ήταν.
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Απριλίου
Σήμερα Τρίτη, 22 Απριλίου, 3η Διακαινησίμου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των.
Θεσσαλονίκη: Τρία τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς μέσα σε λίγη ώρα
Τρία τροχαία ατυχήματα, με διαφορά λίγης ώρας το ένα από τα άλλα, συνέβησαν χθες,.