

Με ένταση έκλεισε η τρίτη συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει τη Χρυσή Αυγή. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Ιωάννης Λαγός θέλησε να τοποθετηθεί για θέματα της διαδικασίας αναφερόμενος σε «πολιτική δίωξη» σε βάρος του.
Ο κρατούμενος ευρωβουλευτής είπε πως δεν του επιτράπηκε να εκφωνήσει ομιλία και να ψηφίσει ως ευρωβουλευτής, θέμα για το οποίο τον διέκοψε η πρόεδρος που του επεσήμανε ότι το ζήτημα δεν σχετίζεται με την παρούσα διαδικασία. Ο κ. Λαγός αντέδρασε έντονα λέγοντας: «Εσείς που ευαγγελίζεστε την Αριστερά, μιλάμε για δημοκρατία εδώ;».
Προς αποφόρτιση της έντασης που έδειχνε να κλιμακώνεται η έδρα αποχώρησε ενώ φίλοι και υποστηρικτές του ευρωβουλευτή άρχισαν να χειροκροτούν τον κατηγορούμενο ο οποίος οδηγούμενος στα κρατητήρια φώναξε: «Θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριο σας! Λαμόγια!».
Στο συμβάν παρενέβη η Μάγδα Φύσσα και άλλοι πολίτες που βρίσκονταν στην απέναντι πλευρά της αίθουσας που φώναξαν στους κρατούμενους: «Στα λαγούμια σας! Στις τρύπες σας! Τελειώσατε!». Ακολούθησε η απάντηση των υποστηρικτών Λαγού: «Τώρα ξεκινάμε! Ψόφο, γουρούνια!».
Το δικαστήριο λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης και την ευχή της προέδρου για «καλό καλοκαίρι» έπαυσε την ποινική δίωξη των πλημμελημάτων που αντιμετώπιζαν αρκετοί κατηγορούμενοι, παράλληλα με τις βαρύτερες πράξεις, λόγω παραγραφής, ενώ απέρριψε τα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλαν άλλοι δύο κατηγορούμενοι.
Σχετικά Νέα
Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στα πανεπιστήμια
Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές χωρίς να λείψουν ούτε φέτος οι καταγγελίες για παρατυπίες στη.
ΕΣΥ: Αυτές είναι 10 παρεμβάσεις που γίνονται προς όφελος του πολίτη
Τις 10 παρεμβάσεις που δρομολογεί το Υπουργείο Υγείας για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών.
Φαράγγι της Σαμαριάς: Ανοιχτό και πάλι από αύριο – Έγινε έλεγχος μετά τον σεισμό
Η ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ αναφέρει πως ο έλεγχος κατά το μήκος του μονοπατιού ολοκληρώθηκε.
Κατερίνη: Κλείνει προσωρινά για λόγους ασφαλείας η προβλήτα της Παραλίας
Κλείνει προσωρινά η προβλήτα Παραλίας Κατερίνης για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.