Δίκη Χρυσής Αυγής: «Έρχονταν κάποια άτομα προς το μέρος μας ομοιόμορφα ντυμένοι…» – Τι κατέθεσε φίλος του Παύλου Φύσσα

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως όταν έφτασαν στην καφετέρια είδε απ´ έξω κάποιον με μαύρη μπλούζα και παντελόνι παραλλαγής ενώ μέσα ήταν μία παρέα που είχε συγκεκριμένη ενδυμασία και έστελναν μηνύματα. Όταν τελείωσε ο αγώνας, ο Παύλος μαζί με τους φίλους του βγήκαν από την καφετέρια και διαπίστωσαν ότι μπροστά στα αυτοκίνητα τους υπήρχαν άτομα και ο ένας κρατούσε κάτι σαν ρόπαλο.

«Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται ένας κύριος μικρόσωμος που έκανε τον μεσολαβητή. Ερχόταν σε εμάς, μας έλεγε “παιδιά φύγετε”. Πήραμε την απόφαση, να κινηθούμε προς τη Παναγή Τσαλδάρη, να πάμε στο περίπτερο να πάρουμε μπίρες και να περιμένουμε να φύγουν για να πάρουμε τα αυτοκίνητα. Ξαφνικά σταματάει ένα όχημα μπροστά μας και μας ρωτάει “που είναι η Κεφαλληνίας;” Του λέει ο Παύλος “εδώ είσαι αδελφέ”… Εγώ πιστεύω ότι σταμάτησε να δει τον Παύλο όχι γιατί τον ήξερε, δεν είχαν προηγούμενα, αλλά γιατί ήθελε να τον μετρήσει. Ο Παύλος ήταν ένα πολύ δυνατό παιδί».

Από τη στιγμή που συγκεντρώθηκαν τα μηχανάκια, κι ενώ στο σημείο υπήρχαν και δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, άρχισαν οι προκλήσεις . «Ελάτε κότες, να σας γ..» φώναζαν με τον Παύλο Φύσσα να διώχνει τις δύο κοπέλες που ήταν στην παρέα και να τους λέει «τώρα τρέχουμε».

«Έρχονταν κάποια άτομα προς το μέρος μας ομοιόμορφα ντυμένοι. Δυστυχώς, εγκλωβίστηκε ο Παύλος και γνωρίζουμε το τι έχει συμβεί με τη δολοφονία του. Στο διάστημα που ήμασταν κρυμμένοι, στη πυλοτή μίας πολυκατοικίας, συνέχιζαν τα μηχανάκια και μας έψαχναν και μας φώναζαν»

Πρόεδρος: Θεωρείτε ότι είναι οργανωμένη επίθεση;

«Ναι από τη στιγμή που δεχθήκαμε τόση επίθεση από τόσα άτομα, αναίτια, θεωρώ πως ναι. Δεν γνωρίζω πως μαζεύτηκαν τόσα άτομα τόσο γρήγορα. Οι φίλοι του Παύλου Φύσσα κάλεσαν την αστυνομία η οποία όμως συνέλαβε κι αυτούς βάζοντάς τους στο κρατητήριο μαζί με τον Γιώργο Ρουπακιά. “Ήταν ένας τύπος που φορούσε μαύρα αρβύλα, μπλούζα, στέλνει μηνύματα. Όταν μάθαμε ότι ο Παύλος είναι νεκρός, σηκώθηκε και είπε “πάρτε με από εδώ γιατί θα με σκοτώσουν”».

Όπως σημείωσε ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Ρουπακιάς τους είχε πει πως κι αυτόν τον χτύπησαν ενώ δε φορούσε χειροπέδες.

Κατά την διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα από τον δικηγόρο του Γιώργου Ρουπακιά, Βασίλειο Οπλατζάκη, δημιουργήθηκε ένταση καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης αμφισβήτησε την αξιοπιστία του με την έδρα να διακόπτει για λίγο τη διαδικασία προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα