Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση με τον Λαγό – Αποκάλεσε “ανθρωπάκια” και “ανίκανους” τους δικαστές

Ένταση επικράτησε μετά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής με τον Ιωάννη Λαγό να διαμαρτύρεται για τις λίγες δικάσιμους. Καταθέτουν ο ιδιοκτήτης της καφετέριας “Κοράλλι” και ο αδελφός του.

Με τις καταθέσεις του ιδιοκτήτη της καφετέριας “Κοράλλι” και του αδελφού του, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Και οι δύο υποστήριξαν πως δεν αντιλήφθηκαν να υπάρχει κάποια ένταση εντός του καταστήματος, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Συγκεκριμένα, ο αδελφός του ιδιοκτήτη της καφετέριας, Δημοσθένης Δημητράτος, κατέθεσε ότι αφού έληξε ο αγώνας βγήκε να πετάξει τα σκουπίδια και είδε τον Π. Φύσσα, έναν ακόμη άνδρα και μία κοπέλα να βρίσκονται έξω από το μαγαζί, ενώ απένταντί τους βρίσκονταν τρεις φιγούρες. Μάλιστα, χαρακτήρισε τα παιδιά «ανήσυχα» εξηγώντας ότι «ένα από τα παιδιά μου είπε κάτι για φασίστες στην γειτονιά μας».

Όπως ανέφερε, ο ίδιος ζήτησε από τον Δημήτρη Χατζησταμάτη, που φέρεται να έκανε μεσολάβηση ανάμεσα στις δύο πλευρές έξω από την καφετέρια, να παραμείνει στον χώρο, καθησυχάζοντας τα παιδιά ότι “είναι εδώ ένας αστυνομικός”. Όταν πλέον είχαν αρχίσει να σβήνουν τα φώτα του μαγαζιού, άκουσε “ποδοβολητά, κάποιες μηχανές και αστυνομίες”.

Αντίστοιχα, ο ιδιοκτήτης της καφετέρια “Κοράλλι”, Παναγιώτης Δημητράτος, κατέθεσε: «Μέσα στο μαγαζί εγώ δεν κατάλαβα τίποτα. Είχε οχλαγωγία και εγώ δεν κατάλαβα κάτι. Η παρέα του συγχωρεμένου του Παύλου καθόταν έξω από την πόρτα του μαγαζιού. Κάποια στιγμή ήρθε και αστυνομία, μηχανάκια ΔΙΑΣ και το θέμα έληξε. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… Κατάλαβα ότι ήταν κάποια άτομα στη Παύλου Μελά, τα οποία ίσως είχαν αντιδικία με τον συγχωρεμένο».

Ένταση με τον Ιωάννη Λαγό
Νωρίτερα, και ειδικότερα αμέσως μετά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης Λαγός προκάλεσε ένταση στο δικαστήριο, με την πρόεδρο να φτάνει στο σημείο να τον απομακρύνει μέχρι να ηρεμήσει.

Αφορμή στάθηκε η διαμαρτυρία του για τις λίγες δικασίμους, η οποία όμως κλιμακώθηκε φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίζει «ανθρωπάκια» και «ανίκανους» τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. «Έχετε απαλλαχθεί από άλλα καθήκοντα και δίνετε τέσσερις δικασιμους; Ντροπή σας. Θα εκτίσουμε δηλαδή επειδή είστε ανίκανοι;»

Φώναξε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος με την ένταση να κλιμακώνεται παρά τις προσπάθειες του προεδρείου.

Λαγός: Ντροπή σας.. Ανίκανοι! Βγάλτε και την απόφαση που σας έχουν πει.

Πρόεδρος (προς αστυνομικούς): Παρακαλώ βγάλτε τον κύριο έξω να ηρεμήσει

Λαγός (ενώ οδηγείται από αστυνομικούς προς την έξοδο): Είστε ανάξιοι να δικάσετε, είστε ανθρωπάκια. Δειλοί και ανάξιοι.

Ο κατηγορούμενος επέστρεψε στην αίθουσα αφού δήλωσε ότι ηρέμησε, λίγη ώρα αργότερα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα