Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντίστροφη μέτρηση για τις ποινές

Από πέντε έως 15 έτη θα είναι οι ποινές κάθειρξης που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν τους αναγνώρισε, τελικά, κανένα ελαφρυντικό.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το πρωί στις 11 με την Εισαγγελέα Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου η οποία θα υποβάλει την πρότασή της για τις ποινές που θα πρέπει να επιβληθούν σε κάθε κατηγορούμενο με βάση την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών.

Έπειτα ο λόγος δίνεται στην υπεράσπιση. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου.

Πιθανολογείται πως η σημερινή διαδικασία θα εξαντληθεί με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης ώστε αύριο αφού ανακοινωθούν οι ποινές το δικαστήριο να ασχοληθεί και με το κρίσιμο ζήτημα του ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ποιοι δηλαδή θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης και αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Αν το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση σε απόντα κατηγορούμενο, ο γραμματέας της έδρας θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών διατακτικό με απόσπασμα της απόφασης ώστε να διαβιβαστεί στην Αστυνομία και να μεριμνήσει για την σύλληψη του καταδικασθέντα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες απορρίφθηκε από τη νέα σύνθεση του δικαστηρίου το αίτημα του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση της έδρας καθώς «δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου για να δικαιολογήσουν υπόνοιες αμεροληψίας».

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, είχε προτείνει να κηρυχθεί αόριστη και απαράδεκτη η αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός.

«Δεν προβλήθηκαν πραγματικά γεγονότα, αλλά στηρίζεται σε βάση υπονοιών. Να κριθεί αόριστη και απαράδεκτη, γιατί ασκείται καταχρηστικά» εξήγησε η εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα