

Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απήλλαξε, μετά θάνατον, τον αξεπέραστο θρύλο του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα από κατηγορίες περί φοροδιαφυγής, δίνοντας τέλος στη δικαστική διαμάχη που διήρκεσε 30 χρόνια μεταξύ του αείμνηστου επιθετικού της Νάπολι και των φορολογικών αρχών της χώρας.
Ο «El Pibe de Oro» κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε εταιρείες πληρεξουσίου στο Λιχτενστάιν για να αποφύγει φορολογικές αποδόσεις επί των απολαβών του απ’ τη Νάπολι μεταξύ του 1985 και του 1990, όσον αφορά τα προσωπικά του δικαιώματα εικόνας.
«Τελείωσε και μπορώ ξεκάθαρα να δηλώσω χωρίς φόβο ότι ο Μαραντόνα δεν υπήρξε ποτέ φοροφυγάς», δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος του, Άντζελο Πιζάνι.
Το Δικαστήριο της Ρώμης ανέτρεψε στα μέσα Δεκεμβρίου μια ετυμηγορία του 2018, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (3/1).
Ο Μαραντόνα «έφυγε» απ’ τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου 2020 από καρδιακή προσβολή. Οι έρευνες για τις πληρωμές φόρων του Αργεντινού θρύλου ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και κατέληξαν σε κατηγορίες 37 εκατομμυρίων ευρώ και κατάσχεση μερικών από τα υπάρχοντα του παίκτη κατά τις επισκέψεις του στην Ιταλία.
Ο Πιζάνι πρόσθεσε ότι η τελική ετυμηγορία «αδικεί τους οπαδούς, τις αξίες του αθλητισμού, αλλά κυρίως τη μνήμη του Μαραντόνα, αλλά βάζει τέλος σε μια δίωξη που υπέστη για 30 χρόνια. Οι κληρονόμοι έχουν πλέον νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημίωση. Ελπίζω να το κάνουν, στη μνήμη του πατέρα τους».
Σχετικά Νέα
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.
Η Ισπανία υπόσχεται να επιτύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ για δαπάνες 2% του ΑΕΠ το 2025
Για αμυντικές δαπάνες 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) φέτος έκανε λόγο ο Ισπανός.