

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο, 7 και 8 Ιουλίου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία πρόκειται να ενημερώσει επισήμως την κυπριακή κυβέρνηση για την αξιολόγηση που πραγματοποίησε η Κομισιόν επί του Εθνικού Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Recovery and Resilience Plan – RRP), όπως έγινε προηγουμένως και με άλλα 14 κράτη-μέλη της ΕΕ.
Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόεδρος της Κομισιόν θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο, Αναστασιάδη και στη συνέχεια επίσημη παρουσίαση της αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος, με επίδοση του σχετικού φακέλου στον Κύπριο Πρόεδρο.
Απόψε θα επισκεφθεί την Πυροσβεστική και το Τμήμα Δασών της Δημοκρατίας στην περιοχή της Κοφίνου, όπου αναμένεται να συναντηθεί με πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στις 3 και 4 Ιουλίου.
Αύριο το πρωί η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα γίνει δεκτή από τον κ. Αναστασιάδη, με τον οποίο θα συζητήσει το ζήτημα των πρόσφατων πυρκαγιών, την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς και το Κυπριακό. Ακολούθως θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου θα ξεναγηθεί -μεταξύ άλλων- στο κέντρο ΚΙΟS και τη νέα βιβλιοθήκη, θα μετάσχει στην επίσημη παρουσίαση του Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου και στη συνέχεια σε διαβούλευση με νέους από κοινού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, όπου η κ. φον ντερ Λάιεν θα επιδώσει στον κ. Αναστασιάδη τον φάκελο με την απόφαση της Κομισιόν για το πρόγραμμα της Κύπρου.
Μετά το πέρας της επίσκεψής της στη Λευκωσία, η πρόεδρος της Κομισιόν θα αναχωρήσει για το Ζάγκρεμπ.
Σχετικά Νέα
Στο «πλευρό» του Πάουελ η Κριστίν Λαγκάρντ μετά την επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον ομόλογό.
Temu και Shein αυξάνουν τις τιμές τους λόγω των δασμών του Τραμπ
Δύο από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Κίνας, η Temu και η Shein, έχουν.
Η Μόσχα αφαιρεί τους Ταλιμπάν από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επικύρωσε την απόφαση αφαίρεσης των Ταλιμπάν.
Ο Ζελένσκι ζητάει να ασκηθεί «πίεση» στη Μόσχα ενόψει των συνομιλιών στο Παρίσι
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκιζήτησε σήμερα να ασκηθεί «πίεση» στους «δολοφόνους» ώστε να «τεθεί.