

Σε δημοσιοποίηση της επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς Covid-19 θα προχωρούν οι αρμόδιες αρχές σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «επιδιώκεται η εξασφάλιση της δυνατότητας δημοσιοποίησης των εμπορικών επωνυμιών των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου covid 19. Σκοπός της διάταξης είναι άμεσα και δημόσια μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών – πολιτών, να δημοσιοποιείται η παραβίαση των μέτρων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Αποθαρρύνεται με αυτή τη διάταξη, τόσο η επιχείρηση από τη μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, όσο και το καταναλωτικό κοινό, από την προσέλευση και συναλλαγή του με επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν σύννομα ως προς τα μέτρα από τη μετάδοση του κορωνοϊού».
Επίσης, η ίδια τροπολογία προβλέπει νέα παράταση εως 31.8.2022 στις προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Εύβοια
Διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδότησης της κατανάλωσης ενέργειας
Με άλλο άρθρο της τροπολογίας προβλέπεται η διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Μεταξύ άλλων, εφεξής περιλαμβάνονται όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ανεξαρτήτως επιπέδου τάσης – συμπεριλαμβανομένων και των καταναλωτών αγροτικής χρήσης για τους οποίους περιορίζεται η κατανάλωση από την 1.8.2021 εως και 31.12.2021 καθώς και όλοι οι καταναλωτές φυσικού αερίου εκτός των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης φυσικού αερίου για παραγωγή θερμικής ενέργειας (Κατά τα ισχύοντα δικαιούχοι επιδότησης είναι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλής τάσης και οι καταναλωτές αγροτικής χρήσης μέσης τάσης για την περίοδο από 1.8.2021 εως 31.12.2021 καθώς και οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου αντίστοιχα).
Σχετικά Νέα
Αισιοδοξία ΝΑΤΟ και ΗΠΑ ότι η Τουρκία δεν θα εμποδίσει την ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας
Την πεποίθηση ότι η Τουρκία δε θα εμποδίσει την ένταξη της Φινλανδίας και της.
Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές
«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών, σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και.
Σε ανατολίτικο παζάρι μετατρέπεται η ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Η επιθυμία της Φινλανδίας αλλά και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ αποτελεί επιταχυντή.
Μόσχα: Θα απαντήσουμε ανάλογα εάν το ΝΑΤΟ φέρει πυρηνικά στην Φινλανδία
Κορυφώνονται σήμερα οι διεργασίες στο ΝΑΤΟ σχετικά με την ένταξη της Φινλανδίας και της.