

Xωρίς ουσιαστικά να κάνει κάτι ο Τζο Μπάιντεν, διευρύνει συνεχώς το προβάδισμα που έχει στις δημοσκοπήσεις επί του Ντόναλντ Τραμπ ενόψει της προεδρικής εκλογής του προσεχούς Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Η φονική κρίση του κορωνοϊού αλλά και η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολις έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλη φθορά στην εικόνα του Τραμπ ο οποίος πρέπει να διανύσει πολύ μεγάλη ανηφόρα αν θέλει να κάνει την ανατροπή.
Αυτή τη στιγμή ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα 10 μονάδων αφού συγκεντρώνει το 53% των προτιμήσεων ενώ ο Τραμπ μόλις το 43%. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι από τη στιγμή που ο υποψήφιος των Δημοκρατικών (και πρώην υπουργός του Μπαράκ Ομπάμα) πέρασε μπροστά στις δημοσκοπήσεις (πριν από περίπου δύο μήνες) διευρύνει συνεχώς και σε κάθε μέτρηση το πρόβάδισμά του.
Για τον Τραμπ τα πράγματα δείχνουν δύσκολα. Ο βαθμός της μη αποδοχής του έχει φτάσει πλέον στο 53% ενώ και οι θετικές γνώμες γι’ αυτόν συνεχώς μειώνονται. Η διαφορά των δύο υποψηφίων μόλις πριν από μία εβδομάδα βρισκόταν στο 8%, μέσα, δηλαδή, σε επτά ημέρες ανέβηκε κατά 2%.
Η μέτρηση που παρουσίασε το ABC διεξήχθη από τις 25 έως τις 28 Μαϊού δια τηλεφώνου.
Σχετικά Νέα
-
Το «δεξί χέρι» του Τραμπ ταξιδεύει στην Ρωσία για τέταρτη φορά με φόντο τις διπλωματικές επαφές για την Ουκρανία
Επιστρέφει στην Ρωσία για νέες διπλωματικές επαφές ο Στιβ Γουίτκοφ, στενός συνεργάτης του Αμερικανού.
Πάπας Φραγκίσκος: Ένα τελευταίο «ευχαριστώ» και ένα αποχαιρετιστήριο νεύμα
«Σας ευχαριστώ που με φέρατε πίσω στην πλατεία» του Αγίου Πέτρου: Αυτά τα λόγια.
Τουλάχιστον 24 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε ομάδα τουριστών στο ινδικό Κασμίρ
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον.
Οι επικεφαλής της ΕΕ στην κηδεία του Πάπα
Οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυματίζουν μεσίστιες, ως ένδειξη πένθους για την αποδημία του.