Διευκρινίσεις για κατ’ οίκον εμβολιασμό- Πώς να υποβάλλεται αίτηση

Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμό έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, την αίτηση για κατ’ οίκον εμβολιασμό “δεν την κάνει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, την κάνει ο γιατρός του. Την κάνει οποιοσδήποτε γιατρός του είτε από δημόσιο νοσοκομείο είτε ιδιώτης γιατρός”.

Ο κ. Γεωργαντάς συνέχισε λέγοντας ότι το πρόγραμμα του κατ’ οίκον εμβολιασμού έχει δύο φάσεις: Η πρώτη είναι η υποβολή της αίτησης. Και η δεύτερη είναι ότι μετά ο γιατρός θα έρθει να εμβολιάσει τον πολίτη στο σπίτι του. Όσον αφορά στην αίτηση, την κάνει ο γιατρός γιατί πρέπει να την δικαιολογήσει με βάση τις ασθένειες που έχει ο ενδιαφερόμενος. Και ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα αυτό αφορά τους πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν για οποιονδήποτε λόγο. Σε αυτήν την περίπτωση ο εμβολιασμός των πολιτών αυτών πρέπει να γίνει στο σπίτι τους και την αίτηση με την αιτιολόγηση που απαιτείται, την κάνει ο θεράπων γιατρός.

Όσον αφορά στους γιατρούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είπε ότι “έχει δημιουργηθεί μια λίστα με πρόσκληση προηγούμενη με γιατρούς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των κατ΄οίκον εμβολιασμών”. Οπότε στη συνέχεια το σύστημα διαλέγει έναν γιατρό από την περιοχή του ενδιαφερόμενου που θέλει να εμβολιαστεί, σημείωσε και υπενθύμισε ότι η αμοιβή των γιατρών αυτών έχει καθοριστεί στα 20 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα