

Η άρση των περιορισμών κατά της επιδημίας της Covid στην Κίνα θα εκτοξεύσει την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου σε νέα επίπεδα ρεκόρ, ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (International Energy Agency, IEA), ενώ η επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο είναι πιθανόν να μειώσουν την προσφορά.
«Δύο μπαλαντέρ θα κυριαρχήσουν το 2023 στις προοπτικές του 2023: Ρωσία και Κίνα», αναφέρει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας στην μηνιαία αναφορά της.
«Οι ρωσικές προμήθειες επιβραδύνονται υπό το κράτος των κυρώσεων, ενώ η Κίνα θα είναι υπεύθυνη για το ήμισυ αυτής της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης, ακόμη και αν η μορφή και η ταχύτητα του ανοίγματος (της κινεζικής οικονομίας) παραμένουν αβέβαια».
Η ασθενής βιομηχανική δραστηριότητα και οι ήπιες καιρικές συνθήκες συνέβαλαν στην μείωση της ζήτησης κατά περίπου ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως στις ανεπτυγμένες χώρες του ΟΟΣΑ κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2022.
Αλλά, παρά τις πιθανές ήπιες υφέσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, το αναμενόμενο άνοιγμα της Κίνας εκτιμάται ότι θα τροφοδοτήσει την ανάκαμψη στις γειτονικές της ασιατικές οικονομίες, ενώ η Κίνα θα πάρει την ηγετική θέση της Ινδίας σε παγκόσμια κλίμακα στην αύξηση της ζήτησης πετρελαίου.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 drones κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά το αίτημα για εκεχειρία
Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) στη διάρκεια της νύχτας που.
Σάλος γύρω από το “δώρο” του Κατάρ προς τον Τραμπ: Το πολυτελές Boeing 747-8 Jumbo
Η πολεμική εντάθηκε χθες, Κυριακή, στις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω από ένα αεροπλάνο που πρόκειται.
Ηρεμία στα σύνορα Ινδίας και Πακιστάν
Ηρεμία επικράτησε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κατά μήκος των συνόρων της Ινδίας.
Αίγυπτος: Ενθαρρυντικό βήμα για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις η απελευθέρωση από τη Χαμάς του Ίνταν Αλεξάντερ
Το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε την «ανάγκη επίτευξης συνολικής ειρήνης στην περιοχή και την.