Διεθνής κατακραυγή για τον “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, Λευτέρη Αυγενάκη – Τι αναφέρει το Politico

Τα έργα και οι ημέρες του Λευτέρη Αυγενάκη δυσφημούν διεθνώς τη χώρα μας με την τελευταία του «πράξη», την επίθεση στον υπάλληλο του αεροδρομίου να την δημοσιεύει το Politico.

Διαβάστε όλο το άρθρο του Politico:

Έλληνας βουλευτής διαγράφηκε από το κυβερνών κόμμα μετά από επίθεση σε υπάλληλο αεροδρομίου

Ο πρώην υπουργός απέδωσε το “λεκτικό επεισόδιο” σε απογοήτευση επειδή του αρνήθηκαν την επιβίβαση, αλλά το βίντεο τον δείχνει να επιτίθεται σε υπάλληλο έκδοσης εισιτηρίων.

ΑΘΗΝΑ – Ένας Έλληνας εισαγγελέας διέταξε την Τετάρτη έρευνα για έναν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος καταγράφηκε από κάμερα να επιτίθεται σε υπάλληλο αεροδρομίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, συνιστώντας τη διαγραφή του από το κόμμα, κάτι που έγινε στη συνέχεια. Ο Αυγενάκης, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του στο κοινοβούλιο.

Ο 51χρονος βουλευτής, ο οποίος μέχρι τον περασμένο μήνα διετέλεσε υπουργός Γεωργίας της χώρας, είχε ζητήσει συγγνώμη νωρίτερα μέσα στην ημέρα μετά από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και τον έδειχνε να επιτίθεται σωματικά σε έναν υπάλληλο στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας και να αρπάζει το τηλέφωνο του άνδρα, αφού φέρεται να μην του επέτρεψαν να επιβιβαστεί σε πτήση για την Κρήτη επειδή είχε αργήσει.

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων του αεροδρομίου της ΟΣΕΠΕ, ο Αυγενάκης απείλησε επίσης τον εργαζόμενο ότι θα τον “μεταθέσει” και όταν άλλοι εργαζόμενοι προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν φέρεται να φώναξε “μη με αγγίζετε, έχω ασυλία”! Το σωματείο ανέφερε επίσης ότι οι εργαζόμενοι είχαν καλέσει τον Αυγενάκη ονομαστικά τρεις φορές πριν κλείσει η πύλη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απαίτησαν την αποπομπή του από το κοινοβούλιο.

Ο Αυγενάκης ζήτησε συγγνώμη και προσπάθησε να υποβαθμίσει τη συμπεριφορά του, κάνοντας λόγο για “λεκτικό επεισόδιο με τον υπάλληλο της εταιρείας, καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ, ισχυριζόμενος ότι η επιβίβαση είχε ολοκληρωθεί, ενώ εγώ έβλεπα με τα μάτια μου ότι οι επιβάτες βρίσκονταν ακόμη στη γέφυρα επιβίβασης”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε το περιστατικό, λέγοντας ότι “συμπεριφορές του Ξέρεις-Ποιος-Εγώ-Εγώ δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές από τον πρωθυπουργό”.

Η εισαγγελική έρευνα θα εξετάσει το περιστατικό ως φερόμενη επίθεση κατά υπαλλήλου, διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία και φθορά δημόσιας περιουσίας. Περαιτέρω νομικές ενέργειες θα απαιτήσουν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Αυγενάκη από την ποινική δίωξη.

Ο Αυγενάκης έχει βρεθεί πρόσφατα στο στόχαστρο επειδή φέρεται να δαπάνησε 6.000 ευρώ για λουλούδια για να διακοσμήσει το γραφείο του και επειδή πήρε έναν πίνακα ζωγραφικής από το γραφείο του μετά την αποπομπή του από το υπουργικό συμβούλιο στις 14 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα