

Παρωδία χαρακτηρίζει τη δίκη που κατέληξε σε καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του Οσμάν Καβαλά η η εφημερίδα Le Monde σημειώνοντας ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης κίνησε ήδη τη διαδικασία επί παραβάσει του ευρωπαϊκού Δικαίου λόγω της άρνησης της Τουρκίας με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) που ζητούσε την απελευθέρωση του Οσμάν Καβαλά.
«Ο επιχειρηματίας Οσμάν Καβαλά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη μετά από παρωδία δίκης στην Τουρκία» αναφέρει χαρακτηριστικά,
Κατά την εφημερίδα οι δικαστές του Στρασβούργου είχαν κρίνει ότι η παρατεταμένη κράτησή του, χωρίς δίκη, πρόδιδε την επιθυμία της Άγκυρας «να τον κάνει να σιωπήσει» και «μαζί του όλους τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Με την άρνησή της να εκτελέσει την απόφαση της ΕΣΔΑ, η τουρκική κυβέρνηση, που έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, παραβιάζει τις διεθνείς της υποχρεώσεις, καταλήγει η εφημερίδα.
Νωρίτερα, το Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησε για μία ακόμη φορά σήμερα από την Άγκυρα να αφήσει ελεύθερο «χωρίς καθυστέρηση» τον μαικήνα Οσμάν Καβαλά ο οποίος χθες καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία επιβολής κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για το θέμα.
«Είμαι βαθιά απογοητευμένος από την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη την οποία ανακοίνωσε χθες δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης εναντίον του Οσμάν Καβαλά», ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Τάινι Κοξ σε ανακοίνωσή του.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατό του – Οι οκτώ επικρατέστεροι υποψήφιοι
Ραγδαίες εξελίξεις στο σύνολο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει δρομολογήσει ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου,.
Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει απόψε σκοτεινός
Σκοτεινός θα παραμείνει το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (21.04.25) ο Πύργος του Άιφελ.
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος Κλάους Σβαμπ
Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου.
Η OpenAI επενδύει για πρώτη φορά στην κυβερνοασφάλεια
Ηδημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη έχει διευρύνει σημαντικά τη «φαρέτρα» των εργαλείων που διαθέτουν οι χάκερ,.