

Το Διεθνές Δικαστήριο έδωσε εντολή στο Ισραήλ να σταματήσει «αμέσως» την επίθεση στη Ράφα, να ανοίξει το πέρασμα για να περάσει η βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, να επιτρέψει την είσοδο ερευνητών στη Γάζα και να δώσει εξηγήσεις για τα μέτρα που έχει λάβει για να αποτρέψει τη γενοκτονία.

Στην απόφασή του, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που είναι κύριο όργανο των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ότι «δεν έχει πειστεί» ότι η εκκένωση της Ράφα και άλλα μέτρα του Ισραήλ είναι επαρκή για την ανακούφιση των δεινών των Παλαιστινίων. Να σημειωθεί ότι στην πόλη έχουν βρει καταφύγιο από τον πόλεμο περίπου 1,5 εκατ. άμαχοι.
Το Διεθνές Δικαστήριο χαρακτηρίζει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Ράφα ως «καταστροφική», ενώ έδωσε εντολή στο Ισραήλ να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα προκειμένου να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο.
«Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επίθεση» στη Ράφα, είπε ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου Ναουάφ Σαλάμ.
Η απόφαση έρχεται έπειτα από το αίτημα της Νότιας Αφρικής που ζήτησε έκτακτα μέτρα κατά του Ισραήλ.
Σχετικά Νέα
Ζελένσκι: Είμαι έτοιμος να συναντήσω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα «περιμένει» τον Ρώσο ομόλογό του.
Ζελένσκι: Πρώτα εκεχειρία και μετά απευθείας διαπραγματεύσεις
Ως θετικό σημάδι χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι το ότι η Ρωσία.
Ρωσία: «Θα εξετάσουμε την πρόταση για εκεχειρία αλλά έχουμε τη δική μας θέση»
«Η Ρωσία θα εξετάσει την πρόταση για κατάπαυση του πυρός 30 ημερών στην Ουκρανία, ενώ η Μόσχα έχει.
Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία Ινδίας και Πακιστάν «για πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»
Μετά από την τέταρτη ημέρα των εκατέρωθεν επιθέσεων Ινδίας κια Πακιστάν κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων,.